Büyük bir koruma ve gazeteci ordusuyla Irak'a giden Papa Francis, tarihi ziyarette ikinci güne girdi. Irak'ı ziyaret eden ilk Papa olan Francis, bugün önemli bir buluşmaya imza attı.



NECEF'TE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis başkent Bağdat’taki temaslarının ardından Necef kentine geçti. Necef Valisi Luey el-Yaseri tarafından havalimanında karşılanan Papa Francis, Irak'taki Şii toplumunun dini lideri Ali Sistani'yle bir araya geldi.



KURAN'I KERİM DİNLEDİ


Sistani'yi evinde ziyaret eden Papa Francis, bu görüşmenin ardından antik Ur kentine giderek burada Müslüman ve Yahudi cemaati temsilcileriyle bir araya geldi. Papa Francis'in, Hz. İbrahim'in doğum yeri olduğuna inanılan bölgede Kuran-ı Kerim dinlediği öğrenildi.

'BİR VAZİFEDİR'

Kasım 2019'dan bu yana ilk yurt dışı ziyaretini yapan Papa Francis'in Irak ziyaretini dört günde tamamlaması bekleniyor. Papa, 'en riskli' gezi olarak gösterilen Irak ziyareti için, "Bu gezi, simgesel bir gezi ve uzun yıllardır şehitler vermiş olan bir ülkeye karşı bir vazifedir" demişti.

Irak'a dün tarihi ziyaret başlatan Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ziyaretinin ikinci gününde ülkenin güneyindeki Necef kentine gitti. Fotoğraflar: DHA