"Ziyaret edilmesi en tehlikeli ülkeler"i araştırdıktan sonra Afganistan'a tatile giden 22 yaşındaki İngiliz öğrenci Miles Routledge, Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesinin ardından Kabil'de mahsur kaldı.

Tatil için Afganistan'ı seçen Routledge, iki gün önce uçakla İngiltere'ye dönmeyi planlıyordu, ancak Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesinin ardından kentte sıkışıp. 22 yaşındaki öğrenci Facebook'a "Afganistan'da sıkışıp kaldım. Çok korkunç bir durumdayım" diye yazdı.

'EN FAZLA GIDE ZEHİRLENMESİ YAŞAYACAĞIMI SANDIM'

Kabil'deki güvenli bir evden Spectator'a konuşan Routledge, "YouTube'da insanların gidişini gösteren videolar gördüm. Ben bu ülkeye gelirken başıma gelebilecek en kötü durumun gıda zehirlenmesi olacağını düşünmüştüm." dedi.

Herkese açık Facebook sayfasında düzenli güncellemeler yapan Routledge, dün gece yaşadığı dehşeti şu ifadelerle duyurdu: "Bu gece uyuyabileceğimi sanmıyorum, çok fazla ölü gördüm..." Routledge sözlerini "Bunun, garip bir ülkeyi keşfedebileceğim bir seyahat olacağını düşünmüştüm. Ancak zihinsel olarak çöktüm. Şu anda neler oluyor emin değilim." diye sürdürdü.

[old_news_related_template title="Taliban'ın ele geçirdiği Afganistan'da kadınlar endişeli" desc="ABD ve NATO yetkililerin Afganistan'dan çekilmesinin ardından Taliban, dün gece itibariyle ülkenin tamamını ele geçirdi. Taliban şiddetinden kaçan Afganlar havalimanlarına akın ederken, yaşanan dehşetten en çok etkilenenler kuşkusuz kadınlardı... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/16/iecrop/afghan-women-reuters-1019615-1628894863_16_9_1629098564.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/talibanin-ele-gecirdigi-afganistanda-kadinlar-endiseli-6595734/"]

[old_news_related_template title="Afganistan'da kaos: Cumhurbaşkanı Gani kaçtı, Taliban sarayı ve Kabil'i ele geçirdi" desc="ABD önderliğindeki batı güçlerinin Afganistan'dan ayrılma sürecinin başlamasıyla birlikte ülkede etkisini artıran Taliban dün gece Kabil'e girdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ele geçiren Taliban'ın devriyeleri şehirde dolaşmaya başladı. Ülkenin adının değiştirileceği açıklanırken binlerce Afgan ülkeden kaçmak için havalimanına akın etti. Havalimanında ABD askerleri sivillere ateş açtı, ölü ve yaralılar var." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/16/iecrop/aljazeera_16_9_1629091088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/afganistanda-kaos-cumhurbaskani-gani-kacti-taliban-sarayi-ele-gecirdi-6595581/"]