ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve geldiğinden bu yana sınırdaki karmaşanın arttığını belirten Trump, “Sınırı güvenli kılmak için bütün başkanlardan daha çok şey yaptım” dedi. Biden’ın 5 aylık yönetimi boyunca Amerikalıları savunmasız bıraktığını iddia eden Trump, Texas’ın federal yönetimin eksikliğini kapatmak için eyalet bütçesinden harcama yapmak zorunda kaldığını söyledi. Trump, “Bu sınıra bakın. Bu bitmemiş duvarı görüyorsunuz. Bu Biden’ın hatası” dedi.

'KUMSALA GİDİP YATMALI'

Trump, kendi döneminde fentanilin bir problem olmadığını belirterek “Ancak şimdi ülkeye döküldüğünü duyuyorum” diye konuştu. Trump başkanlığı döneminde uyuşturucu hammaddesi fentanilin ülkeye yasa dışı yollardan sokulmasını duvar için bir sebep olarak göstermişti. Seçimlere de gönderme yapan Trump, “Biden ülkemizi yok ediyor ve bütün bunlara sahte seçimle başladı. Biden kumsala gidip yatmalı. Eğer Biden hiçbir şey yapmamış olsaydı şimdi en güçlü sınıra sahip olurduk” ifadelerini kullandı.

LABORATUVAR GÖNDERMESİ

ABD’nin Obama döneminde Çin’de COVID-19 virüsünün çıktığı iddia edilen Wuhan laboratuvarına para verdiğini söyleyen Trump kendi döneminde bunun durduğunu belirtti. Konuşmasının satır aralarında gelecek dönem başkanlık seçimlerinde tekrar aday olabileceğinin sinyallerini veren Trump ayrıca yaklaşan seçimlerde Vali Greg Abbott’a tam desteği olduğunu belirtti.

[old_news_related_template title="Trump'ın avukatı Giuliani'ye Türkiye soruşturması" desc="Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın avukatı Rudy Giuliani, Türkiye'yle ilgili soruşturmaya alındı. ABD Adalet Bakanlığı, Giuliani'nin Reza Zarrab ve FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'le ilgili Türkiye lehine lobi faaliyetleri yürütüp yürütmediğini araştıracak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/30/iecrop/giuliani-reuters_16_9_1625028614.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/trumpin-avukati-giulianiye-turkiye-sorusturmasi-6513205/"]

 

[old_news_related_template title="Trump'tan 2022 sinyali: İlk kez mitinge katıldı" desc="Ocak ayında görevini Joe Biden'a bırakan ABD'nin eski başkanı Donald Trump, ilk kez bir mitinge katıldı. Trump, '2022 seçimlerinin ilk mitingi' olarak adlandırılan etkinlikte gelecek planları için mesaj verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/27/iecrop/trump-reuters_16_9_1624782397.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/trumptan-2022-sinyali-ilk-kez-mitinge-katildi-6508469/"]