ABD Başkanı Joe Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın politikalarını geçersiz kılmaya devam ediyor. Başkan Biden, selefi Trump'ın Çin merkezli sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat’in kullanımını ABD'de yasaklayan kararnameyi imzaladığı yeni bir kararname ile iptal etti.

Trump’ın söz konusu uygulamaları yasaklama girişimi hiçbir zaman yürürlüğe girmezken, yeni kararname ile ABD Ticaret Bakanlığı uygulamaları gözden geçirecek. Biden, söz konusu uygulamaların ABD’nin ulusal güvenliği için bir risk oluşturup oluşturmadıklarının tespiti için "kanıta dayalı” analiz emri verdi.

Başkan Biden, yeni yürütme emrinde, federal hükümetin Çin merkezli uygulama ve yazılımların oluşturduğu tehditleri "kanıta dayalı analiz" yoluyla değerlendirilmesi gerektiğini ve uygulamaların kullanıcılardan çok sayıda bilgiye erişebileceğini ve bunları yakalayabileceğini kabul etti. TikTok, her ay yaklaşık 80 milyon ABD’li tarafından kullanılıyor.

[old_news_related_template title="Trump'tan Twitter'ı yasaklayan ülkeye tebrik" desc="Eski ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’ı yasaklayan Nijerya’yı tebrik ederek, “Devlet başkanını yasakladığı için Twitter'ı yasaklayan Nijerya’ya tebrikler. Daha fazla ülke, özgür ve açık konuşmaya izin vermediği için Twitter ve Facebook'u yasaklamalı” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/09/iecrop/trump-iha2_16_9_1623250866.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/trumptan-twitteri-yasaklayan-ulkeye-tebrik-6477649/"]

[old_news_related_template title="Trump aylar sonra ortaya çıktı: Çok sert açıklamalarda bulundu" desc="Ocak ayında olaylı bir seremoni sonrasında koltuğunu Joe Biden'a bırakan ABD'nin önceki başkanı Donald Trump, uzun bir aradan sonra ortaya çıktı ve açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/06/iecrop/trump-reuters1_16_9_1622955235.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/trump-aylar-sonra-ortaya-cikti-cok-sert-aciklamalarda-bulundu-6471452/"]