Almanya'nın başkenti Berlin’de kiralık ev arayan Türk vatandaşı Cem K., sürekli olumsuz yanıt almasının ardından bu durumun Türk olmasından kaynaklı olabileceğini düşünerek, Deutsche Wohnen isimli şirkete Alman ismi "Michael Grünberg" ile başvurdu. Alman ismi ile yapılan başvuruya kısa bir süre sonra olumlu yanıt alan Cem K., şirketi ayrımcılıktan dolayı mahkemeye verdi.

Berlin Charlottenburg Bölge Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, "Yalnızca kulağa Türkçe gelen ismi ve dolayısıyla etnik kökeni nedeniyle ev randevusu daveti almadığını" belirten Cem K.'yı haklı buldu. Mahkeme, bu ayrımcılık karşısında Deutsche Wohnen şirketini tazminata mahkum ederek, Cem K.’ya 3 bin euro ödemesine karar verdi.

[old_news_related_template title="Almanya'da sel mağdurlarına 400 milyon euroluk acil yardım" desc="Almanya'da Bakanlar Kurulu, selden etkilenen vatandaşlarına acil yardım için derhal ödenmek üzere 400 milyon euroluk paketi onayladı. Yeniden imar içinse milyarlarca euroluk fon oluşturulması planlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/21/iecrop/almanya-reuters_16_9_1626903202.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanyada-sel-magdurlarina-400-milyon-euroluk-acil-yardim-6550379/"]