Dağlık Karabağ'da geçen yıl sağlanan ateşkesi gözetlemek için Türkiye ve Rusya'nın kurduğu ortak merkez bugün faaliyete başladı. Ağdam'da kurulan ve Türk ve Rus askeri subayları birlikte görev yapacağı merkezden ilk görüntüler yayınlandı.

Ortak merkez ile ilgili açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi.


AÇIKLAMA BAKAN AKAR'DAN GELDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ortak merkezin faaliyete geçeceğini Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanav ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası açıkladı.

Merkezde Türkiye, Rusya ve Azerbaycan bayrakları dalgalanıyor.


Akar, "Karabağ'da ateşkesi gözetmek ve denetlemek maksadıyla oluşturulacak Türk-Rus Ortak Merkezine ilişkin mutabakat zaptını Rus mevkidaşım Şoygu ile 11 Kasım 2020de imzalamıştık. Ortak merkezin oluşturulmasına yönelik çalışmalar tamamlandı. Türk ve Rus askerlerinin görev yapacağı ortak merkez yarın (bugün) faaliyetlerine başlayacak. Bir general ve 38 personelimizin görev yapacağı ortak merkezin bölgede ateşkesin sürekliliği ile barış ve istikrarın sağlanması büyük katkı sunacağına inanıyoruz. Bir millet iki devlet anlayışı ile bugüne kadar Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.