Kapıkule Sınır Kapısı ile Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı arasında, 25 Kasım 2016'da, 3 ülkenin içişleri bakanları tarafından açılışı yapılan 'Ortak Temas Merkezi'nde, kuruluşunun 5'inci yılı dolayısıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıda Türk heyetinden Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali Ekrem Canalp, Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık yer aldı.

Toplantıda Ortak Temas Merkezi'nin kuruluşuna uygun şekilde yasa dışı göç, suçla mücadelede etkinliğin artırılması, polis ve gümrük birimleri arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konuları görüşüldü.

Ayrıca, toplantıda yetkili makamlar arasında bilgi alışverişinin geliştirilmesi ve vatandaşın sorunlarına çözüm bulma yönünde iş birliği faaliyetlerine katkı sağlanması konuları da ele alındı.

[old_news_related_template title="Korkulan oldu, Omicron sınıra dayandı" desc="Tüm dünyada corona virüsü vakalarında gözle görülür bir artış yaşanırken, Omicron varyantı kabusu da yayılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Omicron varyantına rastlanmadığını açıklamıştı. Fakat korkulan oldu ve varyant sınıra dayandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/03/iecrop/anxhcyu2mfpwnbc2vsfdi4h3ym-1_16_9_1638515346.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/korkulan-oldu-omicron-sinira-dayandi-6805135/"]