Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun bugün Faslı mevkidaşı Nasser Bourita ile bir görüşme gerçekleştirdiği belirtilerek şöyle denildi:

* Görüşmede, siyasi istişare mekanizmalarının canlandırılması kapsamında Dışişleri Bakanlıkları arasında istişareler düzenlenmesi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi bağlamında yıl sonundan önce Karma Ekonomik Komisyon (KEK) ve İş Forumu düzenlenmesi hususunda mutabık kalınmıştır.

* Ayrıca, her iki ülkenin ortak gündeminde bulunan bölgesel ve uluslararası meselelerde işbirliğinin geliştirilmesi ihtiyacı vurgulanmıştır.

* Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınmasına karar verilmiştir.

TÜRKİYE, 4 ÜLKEYLE ANLAŞMIŞTI

Türkiye; Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan'dan sonra Yunanistan ile aşı sertifikalarının tanınması konusunda anlaşmıştı.

[old_news_related_template title="Bakan Koca duyurdu: Aşılamada yeni gruba geçiliyor" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Aşı programımızda bir grubun daha aşılanmasına başlıyoruz' diyerek yarından itibaren müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekiplerinin aşı olmaya başlayabileceğini duyurdu. Koca, 'Üniversitelerimizin Eylül'de yüz yüze eğitime başlayabilmesi için öğretim üyelerimizin ve üniversite personellerinin aşılanmasına da yarın başlıyoruz' ifadelerini de kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/08/iecrop/asi-shutterstock-1_16_9_1623168163.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/bakan-koca-duyurdu-asilamada-yeni-gruba-geciliyor-6475873/"]