Mısır iç politikası ile Orta Doğu'daki pek çok konuda görüş ayrılığı yaşayan ve Libya'daki iç savaşta hasım tarafları destekleyen Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkiler yıllar sonra Mayıs ayında yapılan bakan yardımcısı seviyesindeki görüşmelerle tekrar tesis edilmişti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, istişareler sırasında ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alınacak.

[old_news_related_template title="Bakan Çavuşoğlu: Mısır ile dışişleri bakanları düzeyinde görüşme gerçekleştirebiliriz" desc="Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır ile gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin, 'Herkes kendi düşüncelerini samimi bir ortamda söyledi. Bundan sonra hangi adımlar atacağımızı iki taraf da değerlendirecek, Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi süreci derinleştirerek, genişleterek devam ettirme arzusundayız. Semih Şükrü ile de yani Dışişleri Bakanları düzeyinde de böyle bir görüşmeyi gerçekleştirebiliriz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/07/iecrop/mevlut-cavusoglu-dha-1_16_9_1620411535.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bakan-cavusoglu-misir-ile-disisleri-bakanlari-duzeyinde-gorusme-gerceklestirebiliriz-6419418/"]