Alpro tarafından üretilen ve Türkiye'de de satışta olan badem içeceğinin reklamı, "gezegen için iyi" olduğu yönünde "yanıltıcı" bir ifadede bulunduğu gerekçesiyle yasaklandı.

İngiltere'de reklam panolarından, otobüslere kadar her yere asılan afişlerin üzerinde "Bir sonraki durakta daha sağlıklı bir gezegen için tarif hazır!" "Gezegen için iyi, senin için iyi" gibi yazıların yer aldığı bildirildi.

Alpro'nun badem, yulaf ve soya ürünleri tanıtan afiş üzerindeki yasak, İngiltere'deki Reklam Standartları Kurumu'nun (ASA) geçen ay çevresel iddialarla ilgili araştırmaları genişleteceğini açıklamasının ardından geldi.

İDDİALAR ARAŞTIRILDI 

ASA'ya göre, ticari amaçlı badem yetiştiriciliğinin çevreye zarar verdiğine inanan bir şikayetçi, Alpro'nun "gezegen için iyi" iddiasının yanıltıcı olup olmadığını ve doğrulanıp kanıtlanamayacağını sorgulamasının ardından iddialar araştırılmaya başlandı.

Alpro, müşterilerinin, afişlerdeki ifadelerdeki süt bazlı ürünlere kıyasla daha düşük çevresel etkiye sahip bitki bazlı ürünlere atıfta bulunduğunu anlayacağını öne sürdü. Alpro, badem mahsullerinin soya veya yulaftan daha fazla su gerektirmesine rağmen, arazi kullanımı ve sera gazı emisyonları üzerindeki etkisinin daha az olduğunu bademli içeceklerin çevresel etkisinin inek sütünden çok daha düşük olduğunu da ifade etti. Alpro, bademlerinin AB'nin politikalarına uygun olarak yetiştirildiğini de sözlerine ekledi.

[old_news_related_template title="Küresel ısınma ile ilgili dikkat çeken bilimsel araştırma" desc="On binlerce iklim değişikliği belgesini analiz eden ve yüzde 99,9'dan fazlasının aynı fikirde olduğunu tespit eden yeni bir araştırmaya göre, küresel ısınma insanların suçu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/19/iecrop/iklim_krizi-reuters_16_9_1634650725.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/kuresel-isinma-ile-ilgili-dikkat-ceken-bilimsel-arastirma-6716411/"]

[old_news_related_template title="İspanya, seks işçiliğini tamamen yasaklamak için harekete geçti" desc="İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, ülkesinde yasal olan seks işçiliğini tamamen yasaklamak için harekete geçti. Sanchez'in seçim vaatleri arasında, kadınları 'köleleştirdiğini' düşündüğü uygulamanın kaldırılması da yer alıyordu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/19/iecrop/indir-2_16_9_1634632992.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ispanya-seks-isciligini-tamamen-yasaklamak-icin-harekete-gecti-6715672/"]