Türkiye'nin de üyesi olduğu Türk Devletleri Teşkilatı (Türk Konseyi) adına Türkiye'den Afrika ülkelerine gönderilen aşı hibesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Ülkemiz, Covid-19’la mücadelede uluslararası dayanışmaya verdiği önem çerçevesinde Türk Devletleri Teşkilatına Afrika ülkelerine aşı yardımında bulunulması çağrısında bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız da, Ekim ayında gerçekleştirdiği bazı Afrika ülkelerini ziyareti sırasında bölge ülkelerine aşı bağışında bulunma kararımızı bildirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirvesi’nde, Teşkilat adına Afrika’ya aşı yardımında bulunulacağını da açıklamıştır" bilgilendirmesi yapıldı.

TÜRKİYE'DEN 200 BİN DOZ AŞI

Dışişleri Bakanlığı, bu doğrultuda gönderilen aşılarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

* Türk Devletleri Teşkilatı adına Afrika ülkelerine gönderilmek üzere, ülkemiz 200 bin doz Sinovac aşısı, Azerbaycan 100 bin doz Sinovac aşısı, Özbekistan 100 bin doz Sinovac aşısı ve Macaristan 211 bin 200 doz Sinopharm aşısı tahsis etmiştir.

* Sözkonusu aşıların, Sayın Cumhurbaşkanımızca bildirilen çerçevede, ayrıca talep ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak Burkina Faso ve Togo’ya sevki için gereken mutabakat sağlanmıştır.

"BURKİNA FASO'YA 400 BİN, TOGO'YA 200 BİN AŞI TESLİM EDİLDİ"

* Azerbaycan, Özbekistan ve Macaristan’ın hibe ettikleri aşılar ülkemize ulaşmış; bu aşılar ülkemizin de hibe ettiği aşılarla birlikte askeri bir kargo uçağımızla 6 Aralık tarihinde anılan iki ülkeye gönderilmiştir.

* Burkina Faso’ya 400 bin Sinovac, Togo’ya 211 bin 200 doz Sinopharm aşısı teslim edilmiştir.

[old_news_related_template title="Güncel corona verilerini açıklayan Bakan Koca'dan 30 ile uyarı" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 6 Aralık 2021 Pazartesi gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 187 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise düne göre artış yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir doz aşı yapıldığında bundan hepimiz mutluluk duyuyorduk. Aşılanmanın, toplumun tüm bireylerine karşı da görevimiz olduğunun farkındaydık. Şimdi ciddi artışların olmaması üzüntü verici. 30 ilde 2. doz oranı %75’in altında' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/06/iecrop/abd-corona-iha_16_9_1638799695.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/saglik-bakani-koca-coronda-son-durumu-acikladi-6811260/"]