Popüler sosyal medya siteleri Facebook ve Instagram’ın yanı sıra WhatsApp’a da erişim sağlanamıyor.

Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile görsel içeriklerin paylaşıldığı Instagram ve Facebook uygulamasına saat 18.44 itibariyle erişim sorunu yaşanıyor.

TWITTER'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Uygulamalara giremeyen milyonlarca kullanıcı, Twitter'a yöneldi. Twitter'da kısa süre içerisinde kesintiyle ilgili milyonlarca tweet atıldı. Instagram, Facebook ve WhatsApp'ın çökmesinin ardından Twitter'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Çöken 3 sosyal medya ağına göndermede bulunan Twitter, resmi hesabından yaptığı paylaşımda, "Herkese merhaba" ifadeleri kullanıldı. Twitter'ın paylaşımına WhatsApp'ın resmi hesabından ise "Merhaba" karşılığı geldi.

CEO DA ATIŞMAYA DAHİL OLDU

Twitter'ın bu paylaşımı binlerce beğeni ve etkileşim alırken Twitter CEO'su Jack Dorsey de Twitter ve WhatsApp arasındaki yazışmalara dahil oldu.

Dorsey, WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yöntemine gönderme yaparak, "Bu konuşmanın şifrelenmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="WhatsApp, Facebook ve Instagram çöktü" desc="Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile görsel içeriklerin paylaşıldığı Instagram ve Facebook uygulamasına saat 18.44 itibariyle erişim sorunu yaşanıyor. Çöken 3 uygulamayla ilgili bakanlık, WhatsApp, Facebook ve Instagram açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/04/iecrop/000_16_9_1633362667.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/whatsapp-facebook-ve-instagram-coktu-6687263/"]

[old_news_related_template title="e-Devlet'ten veri sızıntısı iddiaları hakkında açıklama" desc="e-Devlet, Türkiye'nin dijital altyapılarına yönelik veri sızıntısı iddiaları hakkında basın açıklaması yaptı. Açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/04/iecrop/e-devlet-shutt-er_16_9_1633371494.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/e-devletten-veri-sizintisi-iddialari-hakkinda-aciklama-6687470/"]