Taliban'ın Afganistan yönetimini ele geçirmesinin ardından binlerce kişi Kabil Havalimanı'na hareket etmiş, ortaya çıkan görüntüler uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Bazı Afganların hayatlarını kaybetmek pahasına uçaklara tırmanmaya çalıştığı görüntüler, insanlık dramının yeni görüntüleri olarak servis edilirken, uçağın iniş takımlarına tutunduktan sonra, uçağın havalanmasıyla metrelerce yükseklikten düşerek hayatını kaybeden iki Afgan'ın yürek burkan hikayesi ortaya çıktı.

ANNELERİNE BAKMAK İÇİN PAZARDA ÇALIŞIYORLARMIŞ

Afgan medyasında yer alan habere göre, herkesin hafızalarına kazınan korkunç görüntülerdeki iki kişinin kardeş olduğu, annelerine bakmak için pazarda meyve ve sebze sattığı ortaya çıktı.

Habere göre, ölüme birlikte giden gençlerin cesetleri ailelerine teslim edildi.

Hayatını kaybeden kişilerin kimlikleri resmi olarak açıklanmasa da birinin 16 diğerinin ise 17 yaşında olduğu bildirildi.

UÇAK ZORUNLU İNİŞ YAPTI

Bir Twitter kullanıcısı da kardeşleri tanıdığını belirten mesajında; "Şu anda gözyaşları içerisindeyim. Onlar halamın komşularıydı. Annelerine bakmak için meyve, sebze satarlardı. Şimdi o kadın yalnız kaldı. Taliban şiddeti yüzünden... Şimdi ona kim bakacak" diye yazdı.

Pazartesi meydana gelen korkunç olayda, iki Afgan genç uçağın iniş takımlarına, bir diğeri ise kanadına tutunarak kaçmaya çalışmış, ancak uçağın havalanmasıyla feci şekilde can vermişlerdi.

Uçağın mürettebatı, uçağın tekerlek bölmesinin içinde asılı kalan cesetlerin iniş takımlarında arızaya neden olduğunu söyleyerek Katar Havalimanı'na zorunlu iniş yapmıştı.

[old_news_related_template title="Kabil uçağında insan kalıntıları bulundu! ABD soruşturma başlattı" desc="ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri Özel Soruşturma Dairesi'nin Kabil Havaalanından kalkan bir C-17 Globemaster tipi askeri kargo uçağının iniş takımında bulunan insan kalıntılarıyla ilgili soruşturma başlattığını bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/17/iecrop/abdd-iha_16_9_1629234716.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kabil-ucaginda-insan-kalintilari-bulundu-abd-sorusturma-baslatti-6599197/"]

 

[old_news_related_template title="Taliban nasıl kuruldu? Bugünkü gücüne nasıl kavuştu?" desc="ABD ve NATO güçlerinin Afganistan'dan çekilmesinin ardından Taliban güçleri kısa sürede ülkenin kontrolünü ele geçirdi. Kaos ve şiddetin baş gösterdiği ülke artık, Afganistan İslam Emirliği ismiyle anılıyor. Peki Taliban bugünlere nasıl geldi? Örgüt nasıl ortaya çıktı? Arkasında kimler var? Bu yazıda sizler için derledik... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/17/iecrop/taliban2_16_9_1629184214.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/taliban-nasil-kuruldu-bugunku-gucune-nasil-kavustu-15-milyar-dolarlik-ekonomi-6596790/"]

[old_news_related_template title="Kan donduran görüntü: Afganistan'dan kaçarken uçaktan düştükleri iddia edildi" desc="Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesi sonrasında halk arasında panik ve korku büyüyor... Binlerce insan Kabil Havalimanı'nda uçak bularak kaçmak isterken İran medyasının paylaştığı görüntülerle ilgili kan donduran iddialar ortaya atıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/16/iecrop/ucak-a-1_16_9_1629103773.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kan-donduran-goruntu-afganistandan-kacarken-ucaktan-dustuler-6596052/"]