ABD'de Donald Trump destekçilerinin 6 Ocak'ta Kongre'yi basması ve yaşanan şiddet olaylarının yankıları sürüyor. Teksas eyaletinde ünlü emlak komisyoncusu ve radyocu Jenna Ryan arkadaşlarıyla birlikte milyon dolarlık özel jet ile başkent Washington'daki gösterilere katıldı.

Özel jetin yanında fotoğraf çektiren Jenna Ryan sosyal medya hesabından, "Biz sadece başkente saldırdık. Hayatımın en güzel günlerinden biriydi" ifadelerini kullandı. Ryan'a binlerce Amerikalı tepki gösterdi.

'SAVAŞA GİDEN BİR BAŞLANGIÇ'

Ryan, Kongre binasına yürüyüşü canlı yayınlayarak, "Bütün bu işçi sınıfı insanlar bir hafta izin alıyor. Buraya özgürlük için uçtuk. Seçimi çalmak istiyorlar, her şeyi çalmak istiyorlar. Özel bir jetle uçtuk, Tanrı bizi bugün burada istedi. Trump benim başkanım. Bu savaşa giden bir başlangıç" ifadelerini kullandı.

ÖLÜ SAYISI 5'E ÇIKTI

Kongre'nin Trump destekçisi göstericilerce basılması sırasında çıkan olaylarda 50'den fazla polis yaralanırken, çıkan arbedede başına darbe alan polis memurlarından birinin bugün öldüğü açıklandı. Kongre'deki olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e çıktı.

[old_news_related_template title="Trump yine bir ilk peşinde... Olayların kılıfını hazırlamış: Kendisine af çıkarmayı planlıyor" desc="Seçim sonuçlarını bir türlü kabul etmeyen ve Kongre baskınıyla ABD'yi resmen kaosa sürükleyen Başkan Donald Trump'ın, yargılanma ihtimaline karşı kılıf hazırlığında olduğu ortaya çıktı. New York Times gazetesi, Trump'ın yine eşi benzeri görülmemiş bir uygulamayla kendisine af çıkarmayı düşündüğünü yazdı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/08/iecrop/trump-reuters_16_9_1610083784.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/trump-yine-bir-ilk-pesinde-olaylarin-kilifini-hazirlamis-kendisine-af-cikarmayi-planliyor-6202256/"]