Avustralya'nın Victoria eyaletinde vakaların iki gün içinde dokuza çıkmasıyla salgının daha fazla yayılabileceğine dair artan endişelerin ardından eyalet sosyal kısıtlamalar getirdi ve maske kullanımını otellerde, restoranlarda ve diğer iç mekanlarda 4 Haziran'a kadar zorunlu yaptı.

Victoria'da yeni vakalar ortaya çıkana kadar yaklaşık üç ay boyunca hiç vaka kaydedilmemişti. Avustralya uluslararası sınırları salgının ilk aşamalarında kapatarak ve tecrit önlemleri getirerek pek çok gelişmiş ülkenin aksine ülkede yüksek vaka sayısı görülmesinin önüne geçti.

'YARINI BEKLEMEYİN'

Yetkililer ise Victoria eyaletinde yaşayanları aşı olmaya çağırıyor. Victoria eyalet başkan vekili James Merlino, Melbourne'de gazetecilere yaptığı açıklamda, "Milyonlarca Victorialı aşı olabilir. Yarını ya da gelecek haftayı beklememeliler. Şimdi harekete geçmeli ve aşı olmalılar" dedi.

Avustralyalı yetkililer ülkede yavaş ilerleyen ulusal aşı programını hızlandırmaya çalışıyor. Sağlık yetkilileri, ülkenin etkili bir şekilde salgını önlemede başarılı olması nedeniyle pek çok kişinin aşı olmayı geciktirdiğinden endişe duyuyor.

[old_news_related_template title="Coronayı yenen Avustralya'da ofise dönüş başladı: İşte yeni çalışma düzeni" desc="Covid-19 vakalarının düşük olduğu Avustralya’da, dünya çapında faaliyet gösteren şirketlerin ülkede bulunan ofislerini yeniden açmaları Covid sonrası iş hayatına dönüşler için örnek oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/05/iecrop/anyconv.com__im-320057_16_9_1617621616.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/covid-19-sonrasi-calisma-hayati-nasil-olacak-6355146/"]