İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik saldırıları şiddetini arttırarak devam ederken, dünyanın farklı noktalarında da İsrail karşıtı protesto gösterileri düzenleniyor.

İngiltere, ABD, Lübnan, Ürdün ve Yunanistan’ın ardından bu defa da Avusturya’nın başkenti Viyana’da binlerce kişi, İsrail'in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek için toplandı. Kentin turistik bölgelerinden Mariahilfer'de toplanan göstericiler, Filistin ve Türk bayrakları açarak, "Özgür Filistin" ve "İsrail saldırıları sona ersin" yazılı pankartlar taşıdı.



Göstericiler daha sonra, İnsan Hakları Meydanı'na kadar yürüyerek, burada kurulan platformda konuşma yaptı. Konuşmalarda İsrail'in başta Mescidi Aksa olmak üzere Filsitin’e yönelik saldırılarına son vermesi çağrısında bulunuldu.

"İSRAİL IRKÇI BİR REJİM"

Woman In Black isimli sivil toplum kuruluşu temsilcisi Mary Pampalk, topluluğa hitaben yaptığı konuşmada, Avusturya'da Filistin davası için çeşitli çalışmalarda bulunduklarını kaydederek, Filistinlilerin 1948'den bu yana haklarının ihlal edildiğini ve yurtlarından edildiklerine dikkati çekti.

Pampalk, "Bizler bu durumu protesto ediyoruz. İsrail'in insan hakları ihlallerine göz yumamayız. İsrail kabul etmese de apartheid (ırkçı) bir rejimdir" dedi.

[old_news_related_template title="Atina ve Paris'te Filistin gösterilerine müdahale" desc="Yunanistan’ın başkenti Atina’da bulunan Filistinliler, İsrail Büyükelçiliği önünde Filistinlilere destek gösterisi düzenledi. Fransa'nın başkenti Paris'te ise, İsrail'in katliamlarına karşı düzenlenen Filistin'e destek gösterisi polis tarafından izinsiz olduğunu ileri sürülerek sonlandırılırken, gösteriye katılanlara ise para cezası kesildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/12/iecrop/atina-iha1_16_9_1620850512.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/atina-ve-pariste-filistin-gosterilerine-mudahale-6428283/"]

[old_news_related_template title="İsrail-Filistin krizi büyüyor! Gazze'den İsrail'e karşılık..." desc="İsrail’in hava saldırısı ile Gazze’de bulunan çok katlı bir binayı vurması üzerine Gazze’den İsrail’e roket saldırısı ile karşılık verildi. Roketlerin Sderot'ta bir binaya isabet etmesi sonucu 1’i ağır toplam 7 kişi yaralandı. Öte yandan İsrail'de birçok kentte Arapların sahip olduğu dükkanların saldırıya uğradığı ve yağmalandığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/12/iecrop/gazze-reuters_16_9_1620843267.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israil-filistin-krizi-buyuyor-gazzeden-israile-karsilik-6427998/"]