ABD'nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal, Türkiye'de son dönemde yaşanan dalgalanma ile ilgili kapsamlı bir haber hazırladı. Gazetenin muhabiri Jared Malsin imzalı haberde, Türk Lirası'ndaki bu düşüş, enflasyon ve fiyatlardaki artışın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan desteğini de etkilediği belirtildi.

Makalede, "Karadeniz'in sahil kenti Rize'deki çay üreticileri TL'nin değer kaybı ve artan enflasyondan çok sert etkilendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz sahilindeki memleketinde yaşayanlar gıda, akaryakıt ve ila. fiyatlarını artıran ekonomik kriz sonrasında şehrin favori evladının liderliğini sorguluyor" ifadesine yer verildi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN FOTOĞRAFI VAR"

Türk Lirası'nın bu yıl yaklaşık yüzde 45 değer kaybettiğini hatırlatan Wall Street Journal, bunun çoğunlukla Erdoğan'ın ekonomik hamlelerinin sebep olduğunu yazdı. Gazete, "Bu kriz, Erdoğan'ın yaklaşık 20 yıldır oy tabanını oluşturan düşük gelirli ve orta sınıf Türklerin öfkesini çekti ve yapılan anketlere göre rekor seviyede Erdoğan'dan uzaklaşıyorlar" yorumunu yaptı.

[caption id="attachment_6826444" align="alignnone" width="1200"] Wall Street Journal, kapsamlı bir analiz yazarak Rize'deki son durumu bildirdi.[/caption]

TL'nin değer kaybetmesinin özellikle Rize'de çok sert bir şekilde hissedildiğini, ham madde ve gübre fiyatlarının arttığını belirten Wall Street Journal, "Bölgede yaşayanlar ve siyaset uzmanları, uzun yıllardır çocukluğunu bu şehirde geçiren Sayın Erdoğan'la bağı dolayısıyla gurur duyan bir kentte bile AKP'ye desteğin azaldığını söylüyor" ifadesine yer verdi. Öte yandan gazete muhabiri Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ile görüştü. Wall Street Journal muhabiri Paliç'in odasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile otururken çekilmiş fotoğrafının yanında yakın bir zaman önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaşırken çekilmiş bir fotoğrafının da olduğunu yazdı.

Haberde, "İktidar partisine desteğin anketlerde düşük olması Türkiye'deki muhalefeti Erdoğan ve hükümetini yenmek için umutlandırdı. Muhalefet Erdoğan'ı yenmek için 6 partilik bir ittifak oluşturdu ve AKP'den ayrılan iki ismin partisinden de faydalanacaklar" yorumu yapıldı.
[old_news_related_template title="Bloomberg'den Türkiye yorumu: Erdoğan'ın manevralarıyla uyumlu" desc="ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg, son dönemde Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilimle ilgili bir haber yayınladı. Bloomberg'e konuşan Türk yetkililer Ankara'nın ve Erdoğan'ın plan ve isteklerini sıraladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/10/iecrop/erdogan-reuters_16_9_1639112450.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bloombergden-turkiye-yorumu-erdoganin-manevralariyla-uyumlu-6818408/"]

[old_news_related_template title="Türkiye'nin Ermenistan'la normalleşme sürecine Biden yorumu" desc="Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada Türkiye-Ermenistan hattında normalleşme sürecinin başlayacağını açıkladı. Çavuşoğlu'nun bu açıklamasını yorumlayan ABD medyası, 'Biden'ı memnun etmek için bu sürpriz dönüş yaşandı' ifadesine yer verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/14/iecrop/erdogan-depophotos_16_9_1639457106.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/turkiyenin-ermenistanla-normallesme-surecine-biden-yorumu-6825740/"]