Libya'nın başkenti Trablus'u ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Miçotakis, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe görüştü. Yunanistan Başbakanı Miçotakise Dışişleri Bakanı Nikos Dendias eşlik etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Ankara ile Trablus arasında 27 Kasım 2019 da imzalanan 'Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası' ile 'Deniz Yetki Alanlarının sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası' anlaşmasının doğru olmadığını iddia etti. Miçotakis, "Libya dürüstlük, karşılıklı diyalog ve uluslararası hukuka saygı temelinde yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Önceki dönemin hatalarını silmenin bir yolunu bulmak niyetindeyiz" dedi.

"ANKARA İLE YAPILAN ANLAŞMA DEVAM EDECEK"

Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de yaptığı açıklamada, dönemin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ile Türkiye arasında 27 Kasım 2019 da imzalanan 'Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası' ile 'Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası' anlaşmasının devam edeceğini ifade etti.

Ortak basın toplantısında konuşan Abdulhamid Dibeybe, "Türkiye ile münhasır ekonomik bölge belirlenmesi üzerine imzaladığımız anlaşmalar konusuna gelince, her türlü anlaşmanın, uygun çözümler sunmaya katkı sağlaması ve Libya, Türkiye ve Yunanistan'ın haklarının korunmasının önemini vurguluyoruz. Her ülke kendi çıkarlarıyla ilgileniyorsa, Libya da kendi çıkarlarıyla ilgilenmek zorundadır. Yapılan anlaşma neticesinde ülkemizin ve halkımızın çıkarlarını gözetiyoruz" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Yunanistan'ın ölüme terk etti, Türkiye kurtardı" desc="Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında, Yunan Sahil Güvenliği ekibince can salı içinde Türk kara sularına bırakılıp, ölüme terk edilen 27 kaçak göçmen, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/06/iecrop/detay-kopya-2_16_9_1617690429.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/yunanistanin-olume-terk-etti-turkiye-kurtardi-2-6356316/"]

[old_news_related_template title="İtalya ile Libya arasında kritik görüşme" desc="İtalya Başbakanı Mario Draghi, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe görüştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/06/iecrop/libya-iha_16_9_1617724506.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/italya-ile-libya-arasinda-kritik-gorusme-6357713/"]