Dendias, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile düzenlediği basın toplantısı sonrası Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşmasının İkinci Değişiklik Protokolünü imzaladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Birkaç dakika içinde imzalayacağımız Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması'nın revizyonu, uzun vadeli ortaklığımızın sembolik ve büyük ölçüde temelidir" dedi.

ABD'deki gündeminin Doğu Akdeniz, Batı Balkanlar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika olduğunu belirten Dendias, Avustralya Büyükelçisi Arthur Sinodinos ve İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile ikili görüşmeler de yaptı.

[old_news_related_template title="Yunanistan’ı sağanak yağış ve fırtına vurdu" desc="Yunanistan’da dün gece yarısından itibaren etkili olan sağanak yağış ve fırtına hayatı felç etti. Yağış ve fırtınası nedeni ile onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı, arabalar sürüklendi. Atina'da kriz masası kuruldu, okullar tatil edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/14/iecrop/yunanistan-sha1_16_9_1634224337.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistani-saganak-yagis-ve-firtina-vurdu-6707121/"]