Yunanistan, ülkeye tatil amacıyla gelen yabancı turistlerin 14 Mayıs'tan itibaren karantina yükümlülüğünden muaf tutulacağını açıkladı.

Ancak muafiyetten sadece Covid-19 aşısı olan ve PCR testi yaptıran, virüs taşımadığını belgeleyen ziyaretçilerin istifade edebileceği bildirildi. Yunanistan Turizm Bakan Yardımcısı Sofia Zaharaki basına yaptığı açıklamada, "Tatilciler ya aşılanmış olmalı ya da bir PCR testi yaptırmalılar" dedi.

Bakan yardımcısı bu koşulları yerine getirenlerin ülkeye özgürce seyahat edebileceklerini belirtti. Turizmde gelir kaybının önüne geçmek isteyen Atina yönetimi, AB'den ortak bir aşı belgesi hazırlamasını istiyor.

[old_news_related_template title="İngiliz turistlerden rezervasyon patlaması: Türkiye ve Yunanistan başı çekiyor" desc="İngiliz turistler tatil sezonu için gözünü Mayıs ayı ortasına çevirirken, Financial Times öne çıkan ülkeleri mercek altına aldı. Gazete, havayolu şirketlerinin verilerinden hareketle, rezervasyonların en çok artış gösterdiği ülkelerin Yunanistan ve Türkiye olduğunu yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/03/iecrop/turist-depophotos-2_16_9_1617427297.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ingiliz-turistlerden-rezervasyon-patlamasi-turkiye-ve-yunanistan-basi-cekiyor-6350912/"]