Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, sosyal medya hesabı üzerinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na yönelik yaptığı açıklamada, “Yangınlarla boğuşan Türkiye’ye yardıma hazırız” mesajı verdi.

Dendias, ayrıca Yunanistan basınına yaptığı açıklamada Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek Türkiye’de çıkan yangınlar ve hayatını kaybedenler adına en içten taziyelerini iletti ve talep edilmesi halinde yardım sağlamaya hazır olduklarını söylediğini ifade etti.



Dendias sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim ve Antalya’da meydana gelen yangınlarda hayatını kaybedenlere en içten taziyelerimi belirttim. Ayrıca talep edilmesi halinde Yunanistan’ın yardım sağlamaya hazır olduğunu belirttim.”

[old_news_related_template title="Türkiye sınırına tankları yığan ABD'den Yunanistan'a 134 milyon dolarlık savunma yardımı" desc="ABD, Batı Trakya ve Girit Adası’na bir yandan ağır zırhlı birlikler ve mühimmat yığınağı yaparken bir yandan da Yunanistan’a 134 milyon dolarlık savunma desteği vermek için harekete geçti. ABD’nin Yunanistan’a 2022-2026 yılları arasında 134 milyon dolarlık savunma desteği vereceği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/24/iecrop/yunanistan-silah-sha_16_9_1627125504.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/turkiye-sinirina-tanklari-yigan-abdden-yunanistana-134-milyon-dolarlik-savunma-yardimi-6554446/"]