Yunanistan’da dün gece yarısından itibaren etkisi altına alan sağanak yağış ve fırtına özellikle başkent Atina ile Pire'de etkili oldu. Fırtına nedeni ile şehir merkezindeki Nea Smyrni, Paleo, Gounari, Antheon ve Chaidari  bölgelerinde onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı.

Cadde ve sokaklar göle dönerken toplu taşıma araçları ve otomobiller köprülerin altında tavanına kadar suya gömüldü. Araçlarda mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.



250’DEN FAZLA EV VE İŞYERİ SULAR ALTINDA

Atina merkeze bağlı onlarca köy ve mahalle yollarının ulaşıma kapandığı belirtildi. Atina Belediyesi oluşturduğu kriz masasında sivil toplum örgütleri ile birlikte kurtarma çalışmalarına başladı. İtfaiyenin 250 ev ve işyerinde suları boşaltmaya çalıştığı belirtildi.



OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bir saat içerisinde ortalama 120 kilogram yağışın düştüğü Atina ve Pire’de okullar pazartesi gününe kadar tatil edilirken, orduya ise talimat  verilerek yardım için hazırlık yapması istendi.

Pire kentinde ise seller nedeniyle bazı yolların kapandığı yardım isteyen vatandaşlara ulaşılamadığı belirtildi.

Yunanistan’ın Atina ve Pire kentleri ile Attika bölgesini etkisi altına alan sağanak yağış ve fırtınanın 15 Ekim 2021 Cuma günü akşamına kadar devam edeceği belirtildi.

[old_news_related_template title="Özlem Türeci ve Uğur Şahin Yunanistan'a gitti, anı defterine Atatürk'ün o sözünü yazdı" desc="Almanya'da COVID-19'a karşı aşı geliştiren biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortakları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Selanik'teki Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Anı defterine duygularını yazan Türeci ve Şahin, 'Atatürk modern Avrupa'nın öncü liderlerinden biri olarak özgür düşünce ve bilimin insanlık için taşıdıkları temel değeri anladı. 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' şeklindeki bilge sözüne tamamen katılıyoruz' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/13/iecrop/sahin-5_16_9_1634144729.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ozlem-tureci-ve-ugur-sahin-yunanistana-gitti-ani-defterine-ataturkun-o-sozunu-yazdi-6705080/"]

[old_news_related_template title="Avrupa ümidiyle Yunanistan'a kaçtılar, işkence görüp gönderildiler" desc="Avrupa'ya gitme ümidiyle Yunanistan’a giden 15 Pakistan uyruklu göçmen, yakalandığı Yunan askerleri tarafından 4 gün boyunca işkence gördü. Türkiye’ye geri gönderilen göçmenler yaşadıkları o dehşet anları anlatarak, 'Türk askerleri olmasaydı ölecektik üzerimizdeki kıyafetleri onlar verdi' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/13/iecrop/1-2_16_9_1634106904.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/avrupa-umidiyle-yunanistana-kactilar-iskence-gorup-gonderildiler-6703645/"]