Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Devlet Başkanlığı Basın Servisi tarafından yayımlanan görüntülü mesajında Donbass krizine dair açıklamalarda bulundu. Normandiya Dörtlüsü lider danışmanları, güvenlik alt grubu ve Üçlü Temas grubu toplantılarında bölgede kapsamlı ateşkesin yeniden tesisi konusunun görüşüldüğünü belirten Ukrayna lideri Zelenski, tüm tarafların desteğine rağmen, Rusya'nın ise ortak açıklama yapmayı kabul etmediğini belirtti.

"DONBASS'TA GÖRÜŞMEYİ TEKLİF ETMEYE HAZIRIM"

Donbass bölgesindeki gelişmeleri yakından takip etmek için sürekli bölgeye gittiğini hatırlatan Ukraynalı lider, "Bay Putin, daha da ileriye gitmeye ve size Ukraynanın Donbas bölgesinde savaşın sürdüğü herhangi bir noktada buluşmayı teklif etmeye hazırım" dedi. Zelenski daha önce yaptığı açıklamada ise Putin ile telefonda görüşmek için girişimde bulunduğunu ancak Kremlin'in buna yanıt vermediğini belirtmişti.

RUSYA-UKRAYNA GERGİNLİĞİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta Meclis'te yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti. Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatından (AGİT) oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

[old_news_related_template title="Putin'den Biden'ın davetine yanıt geldi" desc="ABD Başkanı Joe Biden'ın Rus lider Vladimir Putin'e davetine yanıt geldi... Bu ay gerçekleşecek Biden önderliğinde gerçekleşecek ve online olarak yapılacak iklim zirvesine Putin katılacağını söyledi. Aynı davet, Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da gelmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/19/iecrop/putin-reuters_16_9_1618837729.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/putinden-bidenin-davetine-yanit-geldi-6383403/"]