Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Odesa kentinde Ukrayna Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Türk dostlarımız Ukrayna Donanmasının gemi envanterinin gelişimini de aktif olarak destekliyor. İlk modern korvetimizin gövdesinin inşası Türkiye'de başladı ve 2023'ün sonunda Ukrayna'da tamamlanacak" dedi.

Ukrayna'nın yakında Bayraktar İHA'ların sevkiyatını da beklediğini belirten Zelenskiy, "Deniz havacılığımız başarıyla güçlendiriliyor. Yakın zamanda modern ve etkili Bayraktar insansız hava araçlarını teslim almayı bekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye ile Ukrayna arasında, Ukrayna donanmasının ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ADA sınıfı korvet ve insansız hava araçları alanında anlaşmalar imzalanmıştı.
[old_news_related_template title="Bayraktar TB2 SİHA'lar, Polonya'ya ihraç edilecek! Anlaşma imzalandı" desc="Bayraktar TB2, Polonya'ya ihraç edilecek. İhracata yönelik anlaşma Cumhurbaşkanlığı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda'nın huzurunda Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak tarafından imzalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/24/iecrop/bayraktar-dha-2_16_9_1621874177.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bayraktar-tb2-sihalar-polonyaya-ihrac-edilecek-anlasma-imzalandi-6448642/"]

[old_news_related_template title="Kanada'nın ambargo kararına ilişkin Bayraktar'dan açıklama" desc="Kanada'nın Türkiye'de üretilen İHA ve SİHA'ların Dağlık Karabağ'da kullanıldığının tespit edilmesi üzerine ihracat izninin iptal etmesine ilişkin açıklamada bulunan Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, 'Halihazırda yerlisi ülkemiz tarafından geliştirilip üretilip, yurt içi ve yurt dışında dahi kullanıma sunulmuşken bizim için herhangi bir problem oluşturmaz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/14/iecrop/bayraktar_16_9_1618425556.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kanadanin-ambargo-kararina-iliskin-bayraktardan-aciklama-6373641/"]