Bekçilik görevi üstlenmek isteyen adayların giriş yaptığı sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak belli oldu.

BEKÇİLİK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuç bilgileri 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILACAK?

• Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında;

[Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

• Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

• Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılır.

[old_news_related_template title="Üst araması yapıp, altın çalan sahte polis: Altınları yerde buldum" desc="Adana’da kendisini polis olarak tanıtarak üst araması yaptığı Muhyettin Kızmaz'ın 100 TL'si ile 1 tam ve 1 yarım altınını çalıp, kaçan Doğan T., yakalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/16/iecrop/detay-kopya-11_16_9_1610796213.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ust-aramasi-yapip-altin-calan-sahte-polis-altinlari-yerde-buldum-6213879/"]