Artvin'in Kemalpaşa ilçesinin 1.5 aylık Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, dün ziyaret ettiği lisede kendisine "Hoş geldiniz" diyerek elini uzatan öğretmeni sınıftan kovmuştu.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Acar, bugün olayın yaşandığı Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet eden Acar, devletin bütün birimleri ile öğretmenlerin yanında olduklarını belirtti.

Acar, “Tarihsel süreç içerisinde öğretmenlerimiz toplumun yapı taşları olmuş ve toplumumuzun geleceğini şekillendirirken en önemli mesleklerden birini icra etmişlerdir. Bu kutsal görevi yapan tüm öğretmenlerimiz bizim için çok değerlidir. Onların incitilmesine devletimiz asla müsaade etmez” dedi.



"HER ZAMAN ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDAYIZ" 

“Okul ve sınıflarımız, öğrencilerimizi öğretmenlerimizin şefkatli kollarına emanet ettiğimiz güvenli yaşam alanlarıdır” diyen Acar, okulların bu özelliğini korumaya devam edeceğini ve her zaman öğretmenlerin yanında olduklarını vurguladı.

"Göstermiş oldukları bu özveri ve gayretlerini görüyoruz ve onların başımızın tacı olduklarını bilmelerini istiyoruz” ifadelerini kullanan Acar, öğretmenlere çiçek takdim etti.



KAYMAKAM "BU NE HADSİZLİK" DEMİŞTİ

Dün tüm Türkiye'den tepki çekmişti. Kaymakam Saygın, elini uzatıp kendisine “Hoş geldiniz” diyen öğretmene “Bu ne hadsizlik” diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söyleyerek kovmuştu. Öğrencisinin gözü önünde yaşanan olayın ardından öğretmen sınıftan dışarıya çıkarken, sınıfta bulunan diğer öğretmen de olaya müdahale etmek isteyince Kaymakam tarafından azarlanmıştı.



[old_news_related_template title="Kaymakam öğretmeni sınıftan kovdu" desc="Artvin'in Kemalpaşa ilçesinin 1.5 aylık Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın'ın, ziyaret ettiği bir lisede girdiği sınıfta kendisine 'Hoş geldiniz' diyerek elini uzatan öğretmeni sınıftan kovdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/30/iecrop/7df2768f-5ed7-4654-bc5e-a0b03f298add_16_9_1633003627.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/kaymakam-ogretmeni-siniftan-kovdu-6679335/"]

[old_news_related_template title="Kaymakamdan AKP’ye sunum Afet yardımında AKP’den şov!" desc="Sürmene’de Kaymakam yeni kaymakamlık binasının projesini sadece iktidar yetkililerine anlattı. Aynı ilçede Kastamonulu afetzedeler için her kesimden toplanan yardımları AKP’liler şovla gönderdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/17/iecrop/18szt11a-ist-izm-ant-trb-ank-2_16_9_1631911827.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kaymakamdan-akpye-sunum-afet-yardiminda-akpden-sov-6655659/"]

[old_news_related_template title="Edremit'te Kaymakamı kızağa çektiren görüntülerin benzeri Bigadiç'in kurtuluşunda da sergilendi" desc="Balıkesir'de 9 Eylül Edremit'in 'Kurtuluş Günü' kutlamalarında üzeri zincirlenmiş Türk kadınının ‘esarete son verme’ canlandırması hakkında Balıkesir Valiliği soruşturma başlatırken,  Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal, İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze çekildi. CHP'li başkanın görev yaptığı Edremit'teki tören için bazı gruplar suç duyurusunda bulunurken, AKP'li başkanın görev yaptığı Bigadiç'te de 4 Eylül Kurtuluş Günü kutlamalarında, Balıkesir çevresinde pek çok yerde olduğu gibi esaretten kurtuluşun yıllardır benzer görüntülerle canlandırıldığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/10/iecrop/edremit1_16_9_1631293106.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/edremitte-kaymakami-kizaga-cektiren-goruntulerin-benzeri-bigadicin-kurtulusunda-da-sergilendi-6642358/"]