KPSS puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yapılacak yerleştirmeler için KPSS tercihleri 1-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecek. Ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları ayrı ayrı olarak yayınlanan KPSS tercih kılavuzundan yararlanarak tercih yapabilecek. 2021 KPSS tercihleri, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr sayfası üzerinden yapılabilecek. İşte KPSS tercihleri detayları...

KPSS TERCİH EKRANI

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından KPSS-2021/1 tercihleri 1 Temmuz tarihinde başlayacak. Adaylar tercihlerini 8 Temmuz mesai bitimine kadar gerçekleştirebilecekler.

ORTAÖĞRETİM TERCİH KILAVUZU

ÖNLİSANS TERCİH KILAVUZU

LİSANS TERCİH KILAVUZU

KPSS TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Tercih işlemleri, KPSS-2021/1 tercihleri T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak gerçekleştirilecek.

Adayların ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için Kamu Personel Seçme Sınavlarından yakın zamanda gerçekleştirilen birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

KPSS TERCİH TARİHLERİ NELER?

KPSS-2021/2 merkezi yerleştirmeleri için 22-29 Aralık’ta tercih yapabilecek. Kamu kurumları yerleştirme taleplerini ilk yerleştirme için 5 Nisan-28 Mayıs, ikinci yerleştirme için 4 Ekim-19 Kasım’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kamu e-Uygulama sistemi üzerinden bildirebilecek. Aday tercihleri de ÖSYM tarafından 1-8 Temmuz ve 22-29 Aralık tarihleri arasında alınacak.