LGS'de tüm soruları doğru çözerek 97 Türkiye birincisinden biri olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Metin Dönmez, Vali Ali Çelik tarafından makamda ağırlandı. Metin Dönmez ve ailesi yaşadıkları mutluluğu paylaştı.

Birinci olduğunu duyduğunda büyük bir sevinç yaşadığını belirten Dönmez, düzenli çalışma, yanlışları öğrenme ve kitap okuyarak başarılı olduğunu söyledi.

Dönmez, şu ifadeleri kullandı:

* Her gün değil, çünkü her gün ders çalıştığınızda insan bunalabiliyor. Mola vermekte gerekiyor.

* Elinizde imkan olduğunu düşündüğünüzde, bir günde bin 500 soru çözüp haftanın kalanında hiç soru çözmemektense eşit şekilde yaymanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Burada çözdüğünüz soruların en fazla 200'ünü anlayıp çözebilirsiniz.

* 200'den sonrası sizin kafanızda ezbere çözdüğünüz ve verimi olmayan sorular olur. Burada amaç zaten doğruları öğrenmek. Kitap okumak da çok önemli.

5'inci sınıftan bu yana kitap okumaya çok önem verdiğini ifade Dönmez şunları söyledi:

* Çünkü yeni nesil soru sistemimizde amaç okuduğunu anlamak ve düşüncelerinizi uygulayabilmeniz. Dünya klasiklerinden başlayabilirsiniz. Başarmanın sırrı bu iki önemli unsura dayanıyor. Yanlışlarınızı öğrenmek de üçüncü unsur.

* Benim açımdan başarı bu üç temel unsur etrafında dönüyor. Aşırı derecede satranç oynayan bir insanım. Babamla her hafta geldiğinde satranç oynuyorum, satrançsız duramadım. Onun dışında da çok oyun oynamadım.

"UYUMADAN ÖNCE MATEMATİK KİTABI OKUYORDU"

Kütahya Valisi Ali Çelik, il genelinde 6 bin 400 civarında öğrencinin LGS'ye girdiğini söyledi. Çelik, "Umarım onların da sonuçları kalplerindeki gibi olmuştur. Metin de bizi gururlandıran Dönmez ailesinin en zeki bireyi. Zekiliğini, çalışkanlığını ve emeğini tescil ettirmiş oldu. Kütahyadan Türkiye birincisi olan tek öğrencimiz. Bu bize büyük bir onur ve mutluluk verdi. Matematik en zor bölüm. Metin soruları yanlışsız cevaplamış. Bunun altındaki neden de yatmadan önce dinlemek amacıyla McMaster Üniversitesinin matematik kitabını okuyarak uykuya dalıyor. Bu bir yetenek" şeklinde konuştu. DHA

[old_news_related_template title="LGS tercihleri ne zaman başlıyor? LGS tercih kılavuzu yayınlandı" desc="Lise hayatlarına başlayacak olan öğrencilerin beklediği LGS sonuçlarının yayınlanmasının ardından yayınlanan kılavuzla LGS tercih süreci için tarihler de belli oldu. LGS tercihleri 5 Temmuz - 16 Temmuz 2020 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından yapılacak. LGS tercihleri için öğrenciler toplam üç ayrı alanda 20 okul tercih edebilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/01/iecrop/lgs-puan-hesaplama-shutter_16_9_1625119623.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/lgs-tercihleri-ne-zaman-basliyor-lgs-tercih-kilavuzu-yayinlandi-6515152/"]