Eskişehir’e bir takım ziyaret için gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen ‘Yunus Emre’yi Bilir Misin’ isimli sergiyi gezdi.

Ardından AKP Eskişehir İl Başkanlığına gelen Bakan Selçuk’u kapıda partililer karşıladı. Bakan Selçuk ile fotoğraf çektiren anneler, çocuklarının eğitimleri hakkında konuştu.

"İNŞALLAH DEDİ, ÇOK SEVİNDİK"

Bu sırada annelerden Sadife Tiryaki, daha önceden hazırlamış olduğu yazıyı Bakan Selçuk'a uzatarak talebini iletti. Selçuk ise bir süre anneyi dinledi.

Bakan ile konuşmasını anlatan Sadife Tiryaki, “Öğretmenlerimizin ek atamasını konuştum. Benim çocuğum da dâhil, çocuklarımız ek atama için mülakatlara girdiler. Ek atama bekliyorlar. Bakanımız ‘İnşallah’ dedi. Çok sevindik. İnşallah biz de bekliyoruz çocuklarımızın adına" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="'Yeni eğitim yılı' ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama" desc="Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların eylül başında açılmasını istediklerini belirterek, 'Her zaman açmaktan yana riski gördüğümüzde de kapatırız. Toplum, bireyler, kurumlar ne derse desin, bilimsel veriler olduğunda okulu kapatırız' dedi. Selçuk, Kabine Toplantısı'nın ardından okulların açılacağının duyurulduğunu ve plansız hareket edildiği eleştirilerini de değerlenerek, 'Kabine gününü ben Milli Eğitim Bakanı olarak belirlemiyorum' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/03/iecrop/selcuk-dha_16_9_1622749878.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/yeni-egitim-yili-ne-zaman-baslayacak-milli-egitim-bakani-ziya-selcuktan-aciklama-6467531/"]

[old_news_related_template title="Öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değiştirme başvuruları ne zaman? 2021 öğretmen atama takvimi…" desc="Öğretmenlerin il içi ve il dışı isteğe bağlı yer değiştirme başvuru tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev alan öğretmenlerin isteğe bağlı il içi, iller arası ile zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme için başvuru tarihi 29 Temmuz - 2 Ağustos olarak belirlendi. Atama sonuçları ise 3 Ağustos'ta açıklanacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/08/iecrop/ogretmen-shtr_16_9_1623136947.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/ogretmenlerin-il-ici-ve-iller-arasi-yer-degistirme-basvurulari-ne-zaman-2021-ogretmen-atama-takvimi-6474724/"]