Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlık binasında düzenlenen törende Bakan Selçuk, mesai arkadaşlarıyla birlikte Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası eşliğinde İstiklal Marşı'nı okudu. Bakan Selçuk, törenin ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

- Bayrak töreni hepimizin hayatında okullarda çok çok özel hatıraları olan törenler. Ancak salgın şartları nedeniyle yüz yüze İstiklal Marşı'mızı okuyabilmek konusunda bazı kısıtlamalar yaşıyoruz. Sadece TRT EBA ekranlarında, televizyonlarda, canlı derslerde çocuklarımızla her pazartesi İstiklal Marşı'mızı okuyoruz. Ancak yüz yüze okuma konusunda bir kısıtımız var.



- İstiklal Marşımızın kabulünün 100'üncü yılında bu konuda daha yüksek bir farkındalıkla İstiklal Marşı'mızı yüz yüze beraber okuyalım istedik ve Türkiye'nin her bir yönünde on binlerce okulumuzda bugün İstiklal Marşımız okundu. Ben inanıyorum ki balkonlardan, sokaklardan, esnaflarımız, çalışanlarımız, insanlarımız bu marşa eşlik ettiler.



- Bugün yaptığımız bu faaliyetle marşımızın okunuşu ile ilgili çocuklarımız da öğretmenlerimiz de başka bir farkındalığı da gündeme getirmiş olduk. Ben tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin İstiklal Marşı'nı okurken duydukları heyecanı paylaşıyorum ve hepsini güzel bir hafta diliyorum. (DHA)

[old_news_related_template title="Okullar ne zaman açılacak, uzaktan eğitim ne zaman sona erecek?" desc="Son aylarda artan corona vakaları eğitimi etkilemeyi sürdürüyor. Daha önce 4 Ocak’ta tekrardan açılacağı belirtilen okulların açılış tarihi 22 Ocak'a ertelendi. Ayrıca okullarda yarıyıl tatili de 25 Ocak'ta başlayacak ve üç hafta sürecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/21/iecrop/ara-tatil-ne-zaman-shutter-2_16_9_1606721391-880x495-1_16_9_1608533004.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/okullar-ne-zaman-acilacak-uzaktan-egitim-ne-zaman-sona-erecek-6176294/"]