Boğaziçi Üniversitesi’nde aylardır süren protestolar bugün de devam etti. Üniversitenin eski mezunlarından Prof. Erinç Yeldan okula sokulmadı. Yeldan’ın okula alınmamasının gerekçesinin yaptığı sosyal medya paylaşımları olduğunu öne sürüldü ve kapıdaki güvenliğin, ‘Talimat böyle’ dediği iddia edildi.

"ÜLKEM ADINA UTANIYORUM"

Yeldan’ın içeri alınmamasını protesto eden akademisyen, öğrenci ve mezunlar ana kapıya yürüdü. Duruma sosyal medya hesabından tepki gösteren Yeldan ise;

“1982 yılında gururla mezun olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne 3 Aralık itibariyle girişimin Genel Sekreterlik emriyle yasaklanmış olduğunu öğrendim. Kampüse girmem güvenlik görevlileri tarafından engellenmekte. Bu keyfi ve hukuk dışı uygulamanın tam da Boğaziçi Üniversitesinin Rektörlüğüne yakışır olduğunu söyleyebilirim. Ülkem adına utanıyorum.” açıklamasında bulundu.



TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Yeldan'a sosyal medya üzerinden destek vererek aşağıdaki sözleri paylaştı;

"Erinç Hoca, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bir bilim insanımızdır...

Böyle bir değerimizin emeğiyle mezun olduğu okula alınmaması, utanç verici.

Akademinin üzerine vesayetin gölgesini düşüren bu zihniyetten, ilk sandıkta kurtulacağız."

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise, "Boğaziçi Kayyumluğu, saygın akademisyenleri, mezunları kampuse almayarak, 21. yüzyılda akademinin yüz karası bir pozisyon almaktadır. En köklü üniversitelerimizden birinin geldiği durum içler acısıdır. Yapılacak ilk seçimde tek adam gidecek rektörler göreve seçimle gelecek." dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Erinç Hoca, her zaman emeğin yanında olan değerli bir bilim insanımızdır. O kapılar sadece Erinç Hocamıza değil, belli ki topyekûn emeğe ve bilime kapatılmış. Ve o kapıları yine emek ile bilim ile açacağız." paylaşımında bulundu.

“GİRİŞİM GEREKÇESİZ OLARAK ENGELLENDİ”

Yeldan, yaşananları anlatarak, “Hocalarla, diğer mezun arkadaşlarla beraber buluşmaya ve akademik özgürlük talebimizi demokratik bir biçimde dile getirmek için üniversiteye geldim. Fakat üniversitenin güvelik görevlileri, genel sekreterlik tarafından kendilerine iletilmiş listede ismim olduğu gerekçesiyle içeri alınmam engellendi. Bana yazılı herhangi bir talimat gösterilmedi. Mezun kartı ve her türlü yasal diplomam olmasına rağmen üniversiteye girişim gerekçesiz olarak engellenmiş durumda” dedi.

[old_news_related_template title="Boğaziçili öğrenci: Emniyet beni sosyal medyadan hedef gösterdi" desc="Boğaziçi Üniversitesi’nde, tartışmalı bir atamayla gelen ve yine aynı yöntemle giden dönemin rektörü Melih Bulu’yu protesto ettikleri sırada gözaltına alınan 52 kişinin toplamda 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Savunma yapan öğrencilerden Şeyma Altundal, 'Devlet için en büyük güvenlik tehdidi biz miyiz? Emniyet müdürlüğü, milyonlarca takipçisi olan resmi hesabından, benim adımı ve soyadımı yazarak, başörtüm konusunda yalan söylediğimi ve bununla da mücadele ettiklerini paylaştı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/29/iecrop/emniyet-bogazici-foto-sozcu_16_9_1638187242.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazicili-ogrenci-emniyet-beni-sosyal-medyadan-hedef-gosterdi-6797172/"]