“BOL BOL DENEME SINAVI ÇÖZÜN”

2.6 milyon gencin 26-27 Haziran’ da üniversiteli olmak için yarışacağı 2021 YKS’ye sayılı günler kaldı. YKS-2020 Türkiye Şampiyonu Halid Oğuz Serçe adaylara, “Bol bol deneme sınavı çözün” tavsiyesinde bulundu.

TAM BURSLU OKUYOR

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) geri sayım başladı. Geçen yıl yine salgın şartlarında sınava giren ve tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Uğur Okulları öğrencisi Halid Oğuz Serçe, Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü kazanmıştı.

“GERÇEKTEN DİNLENİN”

Sınava bu yıl girecek adayları Serçe, “Sınav tarihi yaklaşınca stresin artması çok normal. Adaylar, kendileri için gerçekten dinlenmeye zaman ayırsın. Film izlerken, TYT matematik düşünmeleri daha iyi matematik neti yapmalarını sağlamaz ama dinlenmelerini engeller” dedi.

“ÇALIŞIN VE OYNAYIN”

Serçe sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen Haziran’ da günde 11 saat ders çalışıp, 2 saat oynardım. Ders çalışırken gerçekten çalışıp, sonra 2 saat oyun oynamanın bir zararı olmadı. Kendisine güvenen adaylar, günde 2 deneme sınavı çözerek, eksiklerini görebilir.”

1 SORU 1 CEVAP

Sınav korkusu nasıl yenilebilir?


Türkiye birincisi Halid Oğuz Serçe şöyle dedi: “Sınav başlamadan 40 dakika önce yerimi bulup oturdum. Sınav başlayana kadar maskenin altından gülümseyerek, sağı-solu izledim. Gülümsemek insan zihnini rahatlatıp, ortama yabancılıktan da kurtarıyor.”


[old_news_related_template title="Sınava girecek öğrencilere önemli tavsiyeler" desc="Önümüzdeki ay yapılacak olan hem liselere giriş hem de üniversite sınavlarının ise gençlerdeki kaygıyı artırdığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, onlara önemli tavsiyelerde bulundu…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/21/iecrop/hs7sinav_16_9_1621631769.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/sinava-girecek-ogrencilere-onemli-tavsiyeler-6442350/"]


[old_news_related_template title="Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı: YKS ve LGS ertelenmeyecek" desc="Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milyonlarca öğrencinin merakla beklediği sorulara cevap verdi. YKS ve LGS'nin ertelenmeyeceğini vurgulayan Selçuk, liselerde ise ikinci dönemde tek sınav yapılacağını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/28/iecrop/yks-1_16_9_1619638123.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/milli-egitim-bakani-ziya-selcuk-acikladi-ysk-ve-lgs-ertelenmeyecek-6401701/"]