ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Yellen, konuyla ilgili olarak, Avrupa Komisyonu Yönetici Başkan Yardımcısı ve Ticaret Temsilcisi Valdis Dombrovskis ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Açıklamaya göre Yellen, AB temsilcisine ayrıca Atlantik Okyanus'un iki yanındaki ekonomilerin corona virüsü pandemisine karşı çalışmalarda da iş birliği istediklerini söyledi ve özellikle de geliş eşitsizliğine ve iklim değişikliğine karşı da da birlikte hareket edebileceklerini ekledi.

Yellen ayrıca, transatlantik ortaklığın önemini vurguladı ve Washington'un uluslararası vergilendirme konusunda süren OECD tartışmalarına yeniden katılmaya kararlı olduğunu söyledi. (DHA)

[old_news_related_template title="Çin ve AB liderlerinden yatırım anlaşmasına onay" desc="ABD'nin Çin'e karşı ticaret savaşına giriştiği dönemde Avrupa Birliği ile Çin arasında yatırım anlaşması yapılıyor. Bugün çevrimiçi olarak bir araya gelen liderler prensipte anlaşmaya vardı. ABD'nin tepkisi merak ediliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/30/iecrop/ab-reuters_16_9_1609337221.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/cin-ve-ab-liderlerinden-yatirim-anlasmasina-onay-6190133/"]