Merkez Bankası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Başkan Naci Ağbal ve beraberindeki heyet, enflasyon hedeflemesi çerçevesinde tüm paydaşları 2023 yılında yüzde 5 enflasyon hedefi etrafında birleştirmek ve bilgilendirme yapmak amacıyla TÜSİAD'ı ziyaret etti.

TÜSİAD yönetiminin fiyat istikrarı hedefine yönelik güçlü ve açık desteklerinin görülmesinden büyük memnuniyet duyuldu. 2023 yüzde 5 #kalıcıfiyatistikrarı" denildi.


"BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"


TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski ise twitter hesabından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"TCMB Başkanı Naci Ağbal ve heyetini TÜSİAD’da ağırladık. Bu istişarelerin öngörülebilirliğe büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sayın Naci Ağbal’a ziyaretleri için teşekkür ederiz. "

TÜSİAD'ın açıklamasında ise şöyle denildi:

"TCMB Başkanı Sayın Naci Ağbal TÜSİAD’ı ziyaret etti. Serbest piyasa kuralları çerçevesinde verimlilik odağıyla #kalıcıfiyatistikrarı konusunu ele aldık. Gıda enflasyonu ile mücadelede bütüncül bir yaklaşımla tedarik zincirinin sağlıklı işlemesine yönelik önerileri paylaştık."

[old_news_related_template title="Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan TESK'e ziyaret" desc="Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal bugün TESK Genel Merkezi’nde TESK Genel Başkanı Bedevi Palandöken ile bir araya geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/08/iecrop/tesk-iha1_17147266_16_9_1612785773.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/merkez-bankasi-baskani-agbaldan-teske-ziyaret-6249633/"]