Yatırım bankası Morgan Stanley, yaz turizminde yaşanacak bir durgunluğun İtalya, İspanya, Portekiz ve Yunanistan gibi turizmden büyük gelir elde eden ekonomilere darbe vurabileceğini belirtti.

Morgan Stanley, "Avrupa'daki artan vakalar ve aşı dağıtımındaki yavaşlık ekonomilerin yeniden açılmasını geciktirip, pandemiden sonraki ikinci yazı da riske atabilir. Bu durum da kuzey ve güneyin bölünmesini arttırıp, yeni bir parasal genişlemeyi tetikleyebilir" dedi.

[old_news_related_template title="Corona virüsü dünya turizmine 1 trilyon dolar kaybettirdi" desc="Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) 2020 yılı verilerini göre dünya genelinde turizm sektörünün 1 trilyon dolar kayba uğradığını açıkladı. salgın sürecini Antalya gibi iyi yönetebilen destinasyon olmadığını belirten Yavuz, Dünyada 2020 yılında 3 milyon turistin gittiği bir tatil destinasyonu olduğunu düşünmüyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/12/iecrop/shutterstock_1045107625_16_9_1610456506.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/corona-virusu-dunya-turizmine-1-trilyon-dolar-kaybettirdi-6208370/"]

MORGAN STANLEY: KUŞKULUYUZ


Banka, kısıtlamaların ve mevsimsel hava dinamiklerinin ilkbahardan itibaren virüsün bulaşma hızını azaltmasıyla Avrupa'nın geçen yaz mevsiminin bir kısmından faydalanabildiğini belirtti.

Morgan Stanley, "Ancak daha bulaşıcı ve daha tehlikeli yeni virüs türünün ortaya çıkması ve Fransa ve İtalya gibi euro bölgesi ülkelerindeki vaka artışlarının hızlanması nedeniyle Avrupa'nın bu yıl da yaz mevsiminin bir kısmından faydalanması konusunda biraz kuşkuluyuz" dedi.

[old_news_related_template title="Alman siyasetçiden Türkiye'ye turizm övgüsü!" desc="Almanya'da Hristiyan Demokrat Parti üyesi ve gazeteci Friedhelm Ost, 'Blog Der Republic' isimli siteye yazdığı 'Antalya turistleri için sıkı önlemler' başlıklı yazısında Türkiye'nin tatil merkezindeki corona virüsü önlemlerini aktardı. Ost yazısında Türkiye'nin güvenli turizm uygulamalarının örnek niteliğinde olduğunu yazarak 'Türkiye'deki tedbirler dünyaya örnek olmanın ötesinde' ifadesini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/01/iecrop/antalya-reuterss_16_9_1598978177.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/almanya-siyasetciden-turkiyeye-turizm-ovgusu-6018008/"]

İSPANYA DAYANIKSIZ GÖRÜNÜYOR


Banka, turizm kaleminin Avrupa Birliği'nin toplam gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) yüzde 6'dan fazlasını ve toplam istihdamının yaklaşık yüzde 8'ini oluşturduğunu belirterek, yeni bir kayıp yaz turizm sezonunun en çok Avrupa'nın güneyindeki ülkeleri etkileyeceğini ifade etti.

Morgan Stanley, "2020'nin hali hazırda en kötü performans gösteren ülkelerinden biri olan İspanya, analizlerimize göre bilhassa dayanıksız görünüyor" diye belirtti. (Reuters)


[old_news_related_template title="Aşıyı olan Türkiye'ye koşuyor" desc="Corona virüsü salgını dolayısıyla zor günler geçiren Birleşik Krallık'ta aşılama süreci büyük bir hızla devam ediyor... Reuters'a konuşan İngiliz seyahat acenteleri, 'Aşıyı olan deniz tatili için rezervasyon yapmaya başladı' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/15/iecrop/mersin-reuters_16_9_1610688925.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/asiyi-olan-turkiyeye-kosuyor-6212065/"]