ABD Merkez Bankası (Fed) St Louis Başkanı James Bullard, son dönemde hızla yükselen Bitcoin'i dolara karşı bir tehdit olarak görmediğini söyledi.

CNBC'nin sorularını yanıtlayan Bullard, "Bu konuda, yalnızca Fed politikalarını düşünüyorum; gördüğüm kadarıyla bu politika dolar ekonomisine dayanmaya devam edecektir" dedi.

Görülebildiği kadarlık bir süreçte, küresel ekonominin dolar bazlı olmayı sürdüreceğinin altını çizen Bullard, "Altın fiyatları yükselse ya da düşse, Bitcoin'in fiyatı yükselse ya da düşse, bu durumu etkilemez" dedi.

Analistler, Bullard'ın bu konuda, Bitcoin'in tarihinde ilk kez 50,00 doları aştığından kısa süre sonra konuştuğuna dikkat çekiyor. (DHA)

[old_news_related_template title="Yeni güvenli liman: Bitcoin" desc="Küresel boyutlara ulaşan kriz dönemlerinde güvenli liman arayışına giren yatırımcıların tercihlerinden biri de kripto paralar oluyor. Son iki yılda yaşanan ABD-Rusya gerilimi, ticaret savaşları, ABD-İran krizi ve corona virüsü dönemlerinde Bitcoin fiyatları da yükselişe geçiyor. Uzmanlar yatırımcıların kriz dönemlerinde paralarını, kendilerinin kontrol etmek istediğini ve bu nedenle kripto paralara yöneldiklerini söylüyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/29/iecrop/shutterstock_bitcoin_16_9_1580281148.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/yeni-guvenli-liman-bitcoin-5593187/"]