Demirören Holding'in Doğan Medya grubunu satın almak için Ziraat Bankası'ndan aldığı kredinin akıbeti merak edilirken dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Bloomberg Ercan Ersoy ve Aslı Kandemir'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Demirören Holding, yaklaşık 1,5 milyar dolarlık kredi borcunu yeniden yapılandırmak için bankalarla görüşüyor.

Söz konusu kredi borcu içinde, Ziraat Bankası'ndan Doğan Medya'yı satın alma için çekilen yaklaşık 700 milyon dolarlık dolarlık kredinin de bulunduğu, borcun birikmiş faizlerle birlikte 850 milyon dolara ulaştığı da belirtildi.

Demirören ayrıca aralarında Sisal SpA ile birlikte girdiği Milli Piyango ve Scientific Games Corp ile kazandığı İddaa ihalelerinin olduğu başka iş kolları için temin ettiği kredilerin yapılandırılmasında bankalarla temas halinde.

Kaynaklar Azerbaycan’da da kamu şans oyunları operasyonlarını yürüten Demirören’in bankalarla toplam 1,5 milyar dolarlık kredi için yapılandırma görüşmeleri yürüttüğünü söylüyor.

REUTERS: GÖRÜŞMELER ZORLU GEÇİYOR


Konuya dair bugün Reuters da bir haber geçti ve Demirören'in yapılandırma için bankalarla müzakere ettiği toplam kredi rakamının 1,4 milyar dolar olduğunu yazdı.

Bir bankacılık kaynağı, "Grubun şu anda 1.3-1.4 milyar dolar aralığında olacak yapılandırma görüşmeleri sürüyor. Ancak bu görüşmeler biraz zorlu geçiyor çünkü grubun gelir yaratmak anlamında sıkıntıları var" dedi.

Doğan Grubu Demirören Grubuna, medyadaki hisselerini satmak için Mart 2018'de protokol imzalanmış; ardından Doğan Holding'in yazılı ve görsel medyadaki önemli varlıklarının 916 milyon dolar üzerinden nakden ve peşin olarak satılması işlemi tamamlanmıştı. Bu işlemin ardından, satın alma sırasında Ziraat Banksı'ndan kredi kullanıldığı medyada yer almış, ancak taraflar o dönemde bununla ilgili bir açıklama yapmamıştı.

Bir bankacılık kaynağı da Hürriyet Gazetesi'nin alınmasının politik saiklerle olduğunu belirterek, "Grup Ziraat Bankası'ndan kullandığı kredide bugüne kadar, borç takas yöntemi ile çok düşük bir miktarda ödeme yaptı. Grup gelir yaratamadığı için ödemede de zorlanıyor. Ancak bir an önce yapılandırılması gerekiyor" dedi.

[old_news_related_template title="TÜSİAD Başkanı: Avrupa'nın sınır bekçisi olmaktan vazgeçmeliyiz" desc="TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, hükümetin Avrupa ile yaptığı sığınmacı anlaşmasını 'Kale Avrupası'nın sınır bekçiliği' olarak niteledi ve Türkiye'nin sığınmacılar için bir cazibe merkezi haline gelmesinin ilerleme hedeflerine aykırı olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/21/iecrop/tusiad-1_16_9_1632202148.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/tusiad-baskani-avrupanin-sinir-bekcisi-olmaktan-vazgecmeliyiz-6660828/"]

[old_news_related_template title="Çinli emlak şirketi Evergrande'nin borç krizi piyasaları sarstı" desc="Ağır borç yükü altındaki Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande'nin borçlarını ödeyemeyeceği kaygıları piyasaları sarstı. Borsalarda satış dalgası sürerken piyasalar şirketin bulunduğu zor durumun diğer sektörlere yayılıp yayılmayacağı izleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/21/iecrop/shutterstock_311358326_16_9_1632203117.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/cinli-emlak-sirketi-evergrandenin-borc-krizi-piyasalari-sarsti-6660861/"]