Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay'ın Rusya'ya yaptığı ziyaretten turizm sezonu için beklenen kararın çıkmadığı belirtildi. Bloomberg'e konuşan yetkili 1 Haziran'daki sezon açılışı için Rusya'nın ikna edilemediğini ifade etti.

Rusya’nın 1 Haziran’da başlayacak turizm sezonu öncesi askıya aldığı Türkiye uçuşlarını yeniden başlatmak için temaslarını yoğunlaştıran Türkiye, Rus turisti sezon açılışına yetiştiremeyebilir. Üst düzey bir yetkili, hava trafiğinin açılışı için en erken tarihin şu an için 15 Haziran olduğunu söyledi.

'SÜRE İSTEDİLER'


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte turizm sezonu öncesi Rusya’nın Türkiye’ye yönelik uçuşları askıya alma kararını değerlendirmek üzere dün Moskova’ya gitmişti. Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay’ın da eşlik ettiği ziyaretin ardından açıklamalar yapan Kalın, Rusya’dan uçuşların başlaması ile ilgili atılacak adımlar ve sürecin hızlandırılması konusunda mutabakat sağlandığını belirterek, bu hususta yakın vadede bir takvimin belirlendiğini söylemişti.

Ersoy da Türkiye’nin hava trafiğinin tekrar açılmasıyla ilgili taleplerinin Rusya tarafından olumlu karşılandığını belirtmiş ve “Sadece yerinde gözlemleyip nihai kararı vermek için biraz süre istediler” demişti.

Ancak Rus Tass haber ajansının haberine göre, Rus havayolu şirketi Aeroflot, İstanbul’a haftada iki uçuş dışında Türkiye yönlü haziran biletlerini satıştan kaldırdı.

HAVAYOLLARI UÇUŞLARI ASKIYA ALDI

Rus özel havayolu şirketi S7 Havayolları, Türkiye'ye olan uçuşlarını yaz sezonu sonuna kadar askıya aldı. S7 Havayolları yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, firmanın Türkiye'ye olan uçuşların 15 Nisan'dan Ekim ayı sonuna kadar askıya alındığı ifade edildi.

Öte yandan bir diğer Rus havayolu şirketi Aeroflot tarafından yapılan bir açıklamada, Haziran ayı için Türkiye'ye olan uçuşların hepsinin iptal edildiği ve bilet satışlarının askıya alındığı ifade edilmişti.

2020’DE EN ÇOK TURİST GÖNDEREN ÜLKE


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın istatistiklerine göre, Türkiye’yi 2020 yılında toplam 16 milyon turist ziyaret etti. Rusya 2,1 milyon kişiyle en çok turist gönderen ülke oldu.

Rusya’yı 1,2 milyonla Bulgaristan, 1,1 milyonla Almanya, 998 binle Ukrayna ve 821 binle İngiltere izledi. Rusya bu yılın mart ayında da 219 bin kişiyle Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülke oldu.

Bakan Ersoy, yıl başında yaptığı açıklamada Türkiye’nin bu yıl 31 milyon turist sayısını, 23,3 milyar dolarlık da turizm gelirini aşmayı hedeflediğini söylemişti.

[old_news_related_template title="Rusya, Türkiye'ye uçuşları değerlendirmek üzere heyet gönderecek" desc="Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile yapılan görüşmeden sonra uçuşların yeniden başlatılmasını değerlendirmek için Rusya'nın Türkiye'ye heyet göndereceğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/17/iecrop/880-204-1_16_9_1621283796.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/rusya-turkiyeye-ucuslari-degerlendirmek-uzere-heyet-gonderecek-6436525/"]

[old_news_related_template title="Yerli imkan varken, Rusya'dan günlük 1.3 milyon liraya uçak kiraladılar" desc="Orman Bakanlığı yangın söndürme uçağı kiralama ihalesi açtı. THK’nın bakımı yapılmış uçuşa hazır 5 uçağı bu yıl da ihaleye sokulmadı. 4 firma katıldı. İhale en pahalı teklifi sunan firmaya verildi. THK’nın uçaklarını hangarda çürüten Türkiye, 3 Rus uçağına günlük 1.3 milyon lira, 153 gün için toplam 203 milyon lira ödeyecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/18/iecrop/bakan_16_9_1621316043.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/yerli-imkan-varken-rusyadan-gunluk-1-3-milyon-liraya-ucak-kiraladilar-6436526/"]