Büyükelçi krizinde tansiyonu düşüren açıklamaların ardından kurda gevşeme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osman Kavala'nın devam eden tutukluluğu ile ilgili ortak açıklama yapan 10 ülkenin büyükelçinin 'istenmeyen kişi' ilan edilmesi yönünde talimat verdiğini söylemesinin ardından dolar/TL gece saatlerinde 9,85 seviyesini görmüş, işlem saatlerinde ise 9,70-9,80 seviyelerinde seyretmişti.

Büyükelçiliklerin Viyana Sözleşmesi'ne atıf yapması ve Erdoğan'ın bu açıklamaları olumlu karşıladığı yönündeki haberlerin ardından Dolar/TL 9,6o seviyelerine düştü.

NE OLDU?


ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği, resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi’nin 41’inci maddesine riayet etmeyi teyit eder” denildi.

Norveç ve Finlandiya, ABD’nin bu paylaşımını retweet ederek tekrar paylaştı. Kanada’nın Büyükelçiliği ise ABD’nin paylaşımını retweet etmese de aynı ifadeyi yazılı olarak paylaştı.

İngiliz haber ajansı Reuters ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu gelişmeyi olumlu karşıladığını duyurdu.

[old_news_related_template title="TL, dolar karşısında bir ayda yüzde 11 değer kaybetti! Vatandaş ne hissediyor" desc="Türk Lirası’nın dolar kuru karşısında tarihi değer kaybı sürüyor. Ancak maaşını dolarla almayan vatandaş gıdadan, giyime, akaryakıta kadar birçok kalemde doların yükselmesinin ardından gelen zamlarla yangını cebinde hissediyor. SÖZCÜ WEB TV’ye konuşan vatandaşlar duygu ve düşüncelerini paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/25/iecrop/shutterstock_1361303600_16_9_1635166260.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tl-dolar-karsisinda-bir-ayda-yuzde-11-deger-kaybetti-vatandas-ne-hissediyor-6728402/"]