İzmir'in Buca Belediyesi'nin DİSK Genel İş Sendikası ile yaptığı toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri dün akşam saatlerinde uzlaşmayla sonuçlanıp, yüzde 70 oranında zamma imza atıldı.

Buca Belediyesi en düşük işçi maaşını 5 bin TL olarak belirledi. İşçiler, "İşçi başkan el ele güzel günlere" yazılı pankartlar açtı.

“ÜCRET ADALETSİZLİĞİ KALMADI”

31 Mart'ta başkan seçildiğini ve 2 Nisan'da görevi devraldığını hatırlatan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, şöyle konuştu:

* O gün ilk uğradığım yer temizlik işleri şantiyesiydi. Orada bir söz vermiştik.

* ‘Ücretteki adaletsizliği kaldıracağız, sahadaki emekçiye, parkları temizleyen, Buca'nın tüm çöpünü temizleyen, yağmur çamur kar dinlemeden bizlerin mutluluğu ve sağılığı için çalışan o emekçilerin alın terlerini yerde bırakmayacağız’ dedik. O dediğimizi de yaptık.

* Artık Buca Belediyesi'nde herhangi bir ücret adaletsizliği kalmadı. Bunun için verdiğimiz zam oranı bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz bu maaşları ödeyebilecek kudrete de sahibiz.

* Daha fazlasını da öderiz inşallah. Gelecekte çok daha iyi toplu sözleşmeler yapacağımıza inanıyorum. Ama bugün elimizden bu geldi.

"ASLINDA BU ÜCRETLER DE YETERLİ DEĞİL"

Kılıç sözlerinin devamında şunları söyledi:

* Bu ücretler ananızın ak sütü gibi helal olsun. Bu ücretlerin de halen yeterli olduğunu düşünmüyorum bu yaşam koşullarında.

* Yoksulluk sınırının 7 bin liraları bulduğu bir koşulda, bu ücretler de aslında halen makul değil. Ama tabii ki bizim de gelirlerimiz belli.

* Sizlerden artık şunu istiyorum; işinize sımsıkı sarılın, parklarımız, sokaklarımız pırıl pırıl olsun. Bizler de bu halkın karşısına alnımız ak çıkalım.

[old_news_related_template title="Buca'ya Bekir Coşkun'un heykeli dikilecek" desc="Yeni yapılan 4 bin metrekarelik parka SÖZCÜ yazarı merhum Bekir Coşkun’un adını veren Buca Belediyesi, usta gazetecinin heykelini de dikerek adını yaşatacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/24/iecrop/aw198218_01_16_9_1608796302.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/bucaya-bekir-coskunun-heykeli-dikilecek/"]

[old_news_related_template title="CHP'li belediye asgari ücreti 4 bin 500 liraya yükseltti" desc="Konya'nın Tuzlukçu ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, belediyede asgari ücretle çalışan işçilerin maaşını 4 bin 500 liraya yükselttiklerini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/07/iecrop/chp-konya-sozcu-1_16_9_1607350465.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/chpli-belediye-asgari-ucreti-4-bin-500-liraya-yukseltti-6157423/"]