Enflasyon rakamlarının ardından gözler yüzde 8.36 zam verilen emeklilere çevrildi. Emekliler ne düşünüyor, bu zammı nasıl  karşıladı? Sözcü emeklilerin sesine kulak verdi.

MAKAS ÇOK AÇILIYOR


Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, emeklilerin hiçbir zaman refah payı almadığını belirterek, “TÜFE’ye dayalı zamlar, maaşı düşük olanları zor durumda bırakıyor. Ülke gelişiyor ve kalkınıyorsa, bu mutluluktan emekli de kendine düşen payı almalı.

Aynı ülkede yaşıyoruz. Aynı fırına, pazara gidiyoruz. Bir tarafa yüzde 20-25 verirken, diğer tarafa yüzde 7-8 verirseniz orada adaleti sağlayamazsınız. Yüzdeli  zamlar, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapıyor. TÜFE’ye dayalı zamlar, maaşı düşük olanları zor durumda bırakıyor. Makas çok açılıyor.

Bir taraf 100 lira alırken, öbür taraf 600 lira alırsa bu makas her zaman açılır. Emeklilerin hiçbir zaman refah payı almadı. Ülke gelişiyor ve kalkınıyorsa, bu mutluluktan emekli de kendine düşen payı almalı. Kalkınmada ülkenin çalışanına nasıl bir pay veriliyorsa, emeklisine de pay verilmeli” şeklinde konuştu.

Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru

ÜLKENİN ANNESİ, BABASIYIZ


Duru “Kimseyi kıskanmıyoruz, kimsenin aldığında gözümüz yok ama biz ülkenin büyükleri olarak, ülkeyi yönetenlerin ve yönetimine talip olan herkesin bize sahip çıkmasını istiyoruz. İnsan;  annesine,  babasına  sahip çıkar. Biz ülkenin annesi, babasıyız. Eli öpülesi büyükleriyiz” dedi.

Cemalettin Çiftçi (75)

VERİLEN ZAM OLDUKÇA DÜŞÜK


Eskişehir'de yaşayan emekli Cemalettin Çiftçi (75) “Emekli maaşlarına yapılan yüzde 8 gibi zammı kabul etmemiz mümkün değil. Verilen zam oldukça düşük. Asgari ücrete yapılan zam oranında bir beklentim vardı. Açıklanan enflasyon rakamları da gerçeği yansıtmıyor. İğneden ipliğe zam geliyor. Zamlar yüzde 20-25’lik oranlarla gelirken maaş zammımız yüzde 8 geldi. Bu zam biz emeklileri üzdü” ifadelerini kullandı.