Ekonomik, sektörel, bölgesel kriz ve zorlayıcı sebeplerle işyerindeki çalışma süresi azalan çalışanlara İşsizlik Sigortası Fonu'ndan ödenen kısa çalışma ödeneği sona eriyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.

* Salgın tedbirlerinden etkilenen hizmet sektörleri başta olmak üzere esnaflarımızın ve şirketlerimizi bulunduğunu da biliyoruz. 311 milyar lirayı bulan destek ve teşviklerle bu sıkıntıları bir nebze hafifletmenin gayreti içerisindeyiz. Sosyal destek kısa çalışma ödeneği, normalleşme desteği başlıkları altında milletimize aktardığımız kaynak 53 milyar lirayı buldu. Kısa çalışma ödeneğinin süresini son kez olarak mart ayının sonuna uzattık.

İBAN NUMARASI İŞKUR KAYIT VE GÜNCELLEME

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerini alıyor.
İBAN numarası ödeneğin hesaplara yatması için büyük önem taşıyor. Açıklamaya göre; İşsizlik maaşı veya kısa çalışma ödeneğinin hesabına yatırılması için ilk önce https://esube.iskur.gov.tr adresine giriş yapın. Sayfaya girdikten sonra IBAN bilgilerinizi girmek veya güncellemek için tıklayınız.” Sekmesine giriş yapın. Açılan sayfanın en altında IBAN kutusu yazan yere paranızın yatmak istediği hesabınızın İBAN numarasını yazın. Bilgilendirme metnini okuyup kabul ettikten sonra kaydetme tuşuna basınız. Bu işlemler sonrasında ödeneğiniz hesabınıza yatacaktır.

[old_news_related_template title="Kabine toplantısı sonrası Erdoğan'dan flaş açıklamalar" desc="Corona virüsü salgınına ilişkin yeni tedbirlerin konuşulduğu kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Kademeli olarak normalleşme adımlarını atıyoruz diyen Erdoğan 'Kısa çalışma ödeneğinin süresini son kez olarak mart ayının sonuna uzattık' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/17/iecrop/erdogan-reuterss1_16_9_1613578975.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-kabine-toplantisi-sonrasi-erdogandan-flas-aciklamalar-6265745/"]