Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı ve Türkiye Lokantacılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Karamercan, korona virüs salgını nedeniyle alınan karar doğrultusunda iş yerlerini kapatmak zorunda kaldıklarını, paket servis şeklinde hizmet verdiklerini hatırlattı.

Virüsün tek kaynağıymış gibi gösterilerek kapatılan lokantaların sağlıklı yaşam için hizmet sunan mekanlar olduğunu ifade eden Karamercan, “Bedel ödeyeceksek hep beraber ödeyelim. 15 değil 30 gün komple kapanarak virüsün kökünü kazıyalım. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Sönen ocaklarımızı yakmak istiyoruz. Sektörümüzün çökmesine izin verilmemeli. Eğer çökerse ayağa kalkması mümkün olmayacak” dedi.

"KONTROLLÜ HİZMET ŞARTIYLA  AÇILSIN"


Karamercan, lokantacı esnafı ve çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için kontrollü hizmet şartıyla işyerlerinin açılmasına izin verilmesini istedi.

Karamercan şunları söyledi; “Ömrünü ‘afiyet olsun’a adamış biz lokantacı esnafı elbette müşterilerinin ve vatandaşların sağlığını her zaman ve her şartta ön planda tutmaktadır. Sektörümüze getirilen kısıtlamalar bizleri zor durumda bırakmıştır. Çok sayıda işletme sahibi ve çalışanın mağduriyetleri devam etmektedir.

HES kodu ile kontrollü hizmet şartıyla gerekli tedbirlerin alınarak lokantaların açılmasına izin verilmelidir. Her bir masaya çapraz olarak iki kişi bile oturmaya razıyız. Hükümetimizin ve yetkililerin bu konuda en kısa sürede atacakları adımları heyecanla bekliyoruz.” (İHA)


[old_news_related_template title="8 SORU - YANIT | Yeme içme sektörünü bugün ve yarın neler bekliyor?" desc="Pandeminin ikinci dalgası, gıda işletmelerinin belini büktü. Aşıyla birlikte salgın sonrası da konuşulmaya başlandı. Cirolar ne zaman eskiye döner, esnafı kurtaracak reçeteler ne, salgın sonrası tüketim patlaması olur mu? Sektör temsilcileri 8 soru ile tabloyu çizdi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/10/iecrop/depophotos_16928630_16_9_1607593698.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/8-soru-yanit-yeme-icme-sektorunu-bugun-ve-yarin-neler-bekliyor-6161348/"]

[old_news_related_template title="İş yapamayan esnaflar sosyal medyadan tepki gösterdi" desc="Artan vaka sayıları nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde faaliyetleri kısıtlanan esnaflar #Esnaf1MarttaAçıyor etiketi ile Twitter gündemine girdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/07/iecrop/icerde-shutter_16_9_1585209910_16_9_1612691152.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/is-yapamayan-esnaflar-sosyal-medyadan-tepki-gosterdi-6248044/"]