Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ve seyahat acenteleri yönetmeliğinde değişikliler yapan yönetmeliğine göre, seyahat acenteleri, online platformlar, mobil uygulamalar ve diğer elektronik iletişim araçları kullanarak yapacağı pazarlama ve satış faaliyetlerini yalnızca bu faaliyetler için kullanacağı online satış kanalları üzerinden gerçekleştirecek. Bu amaçla kullanılan online satış kanalları üzerinden seyahat acentesi hizmetleri dışında başka faaliyet yürütemeyecek.

[old_news_related_template title="Dağ gibi borcu olan TÜRSAB tasarrufu unuttu, harcamalar patladı" desc="Corona virüsü nedeniyle zor günler geçiren turizm sektöründen bir kötü haber de TÜRSAB’dan geldi. Türkiye'deki yaklaşık 11 bin seyahat acentasının çatı kuruluşu olan TÜRSAB’ın 2019 sonu itibariyle borç yükünün 759 milyon lirayı aştığı belirlendi. Öte yandan, kendisine bağlı birlik ve kuruluşların hemen hemen hepsinin zarar ettiği TÜRSAB’ın gider kalemindeki artış dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/11/iecrop/dsc_0460_16_9_1586582129.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/dag-gibi-borcu-olan-tursab-tasarrufu-unuttu-harcamalar-patladi-5740595/"]

BAKANLIĞA VE TÜRSAB'A BİLDİRMEK ZORUNLU


Seyahat acentesi ürünleri dışında, mal ve hizmet pazarlaması veya satışı yapılan elektronik ticaret alanlarında seyahat acentelerinin ürün ve faaliyetleri satışa sunulamayacak, satışa yönlendirmek amacıyla seyahat acentesi ürünlerine yer verilemeyecek. Ancak, seyahat acenteleri bu alanlara reklam ve ilan verebilecek. Seyahat acenteleri, pazarlama ve satış faaliyetlerini gerçekleştirdiği online satış kanallarını Bakanlığa ve TÜRSAB'a bildirmek zorunda olacaklar.

[old_news_related_template title="Avrupalı Türk acentalar Alman hükümetine dava açabilir" desc="Alman turizmciler, Türkiye'nin de dahil olduğu ülkelere yönelik seyahat uyarılarının milyarlarca euroluk kayba yol açtığını belirterek uyarının kaldırılmasını istedi. Avrupalı Türk acentacılar ise hükümete dava açma hazırlığı yapıyor. Türkiye, Tunus ve Mısır gibi Avrupa dışındaki sevilen tatil destinasyonları için seyahat kısıtlamalarının uzatılması, temmuz ve ağustos ayları için ilave 9 milyar euro kayıp anlamına geliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/16/iecrop/turizm-dha_16_9_1589901268_16_9_1592287855.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/avrupali-turk-acentalar-alman-hukumetine-dava-acabilir-5876546/"]

BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ


Acenteler, müşteriye verilmek üzere düzenleyeceği paket tur veya tura ilişkin sözleşmelerde, işletme belgesinde yazılı olan; belge numarasını, seyahat acentesi ve ticaret unvanı ile adresini belirtmekle yükümlü olacaklar. Satışı gerçekleştirilen ürünün başka bir seyahat acentesine ait olması halinde, ürün sahibi seyahat acentesinin sözleşmelerde açıkça belirtilmesi zorunlu tutuldu.

Yönetmelik değişikliği bugün yürürlüğe girdi. Seyahat acenteleri yeni düzenlemeleri üç ay içinde sağlayacaklar. (REUTERS)