Pandemide evden çalışma, uzaktan eğitim ve oyun ekipmanlarına dönük talebin artmasıyla birlikte dünyanın en büyük elektronik imalat hizmetleri sağlayıcısı Hon Hai Precision'ın geliri tahminlerin üstünde arttı.

KAZANCI DUDAK UÇUKLATTI


Bloomberg'in bildirdiğine göre, Tayvanlı Hon Hai Precision şirketi yılın ikinci çeyreğinde 1,36 trilyon Tayvan doları (yaklaşık 48,7 milyar dolar) gelir elde etti. Gelir tahminleri ise 1,34 trilyon Tayvan dolarıydı.

Şirket ayrıca Haziran ayı satışlarından 401,6 milyar Tayvan doları (14 milyar dolar) kazanç elde etti. Yılbaşından bu yana elde edilen gelirse 2,7 trilyon Tayvan doları (yaklaşık 96,8 milyar dolar) oldu.

Yılın ikinci çeyreğindeki bu artış, pandemi kısıtlamalarının gevşetilmeye başlamasına rağmen evden çalışma, evde vakit geçirme gibi uygulamaların kalıcı olacağına dönük beklentiden kaynaklanıyor. Oyun konsolları, iPhone gibi ürünlere dönük talep arttıkça montaj sanayi üretimindeki artışın da devam edeceği öngörülüyor.

Bu talepten yola çıkan şirketler ayrıca çevrimiçi etkinliklerde daha iyi hizmet verebilmek adına için veri altyapılarını geliştirmek için de çeşitli yatırımlar yapıyor.

[old_news_related_template title="Amazon, Nike ve Apple'a Uygur Türkleri suçlaması" desc="ABD'li Cumhuriyetçi senatör Marco Rubio, Amazon.com, Apple ve Nike gibi Amerikan şirketlerini Çin'deki çalışma kamplarını görmezden geldiği için ağır biçimde eleştirerek, bu şirketlerin ABD'li tüketicileri Çin'in baskıcı politikalarına suç ortağı yaptığını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/11/iecrop/uygur-shutterstock_16_9_1623404607.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/amazon-nike-ve-applea-uygur-turkleri-suclamasi-6480914/"]

[old_news_related_template title="Google, uzaktan çalışmanın sınırlarını belirliyor" desc="Google, çalışanlarının ofis değişikliği talepleri veya tamamen uzaktan çalışan olma başvuruları için bir araç sundu. Şirket, bu şekilde çalışanların bulundukları lokasyona göre ücretlerini değiştirebileceğini, daha küçük şehirlere taşınmaları halinde olanaklarında düşüşler yaşayabileceklerini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/23/iecrop/google-1-reuters_16_9_1624430808.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/google-uzaktan-calismanin-sinirlarini-belirliyor-6501008/"]