BTS üyesi Kore pop sanatçısı Taehyung'un (V), ISOI isimli bir Kore kozmetik markasının ürününü dudağına sürdüğü videonun sosyal medyada yayılmasının ardından firmanın stokları saniyeler içinde tükendi.

Marka sosyal medya üzerinden sanatçıya teşekkür etti.

3 SANİYELİK ETKİ


Bir klibin kamera arkası görüntülerinde yayınlanan 3 saniyelik görüntüde V, kendisine dudak kremi sürerken görüldü.



Bunu fark eden hayranlar ise ürünün markasını ve modelini bulup internet sitelerinden satın almaya başladı. Markanın isminin forumlarda ve sosyal medyada yayılmasının ardından ürünler dakikalar içinde tükendi.

Satışların ardından yerel bir marka olan ISOI sanatçıya teşekkür etti. Konu ile ilgili açıklama yapan marka satışlarındaki ani yükseliş karşısında şok olduklarını belirtti.


Yurtdışındaki satış sitelerinde stokları tükenen ürünün Kore'de hala satışı bulunuyor.


KORE EKONOMİSİNDE BÜYÜK PAY SAHİBİ


Kore dalgası anlamına gelen Hallyu, sayesinde Kore, 2019 yılında yurtdışından 12,3 milyar ABD doları değerinde gelir elde etti.

Hallyu, Kore dramaları, Kore popu gibi popüler kültür ürünlerinden oluşuyor ve dünya üzerinde yüz milyonlarca takipçisi var. Bu kültür ihracatı Kore'nin milli gelirinde önemli bir pay sahibi.

[old_news_related_template title="Kim Jong-un, K-Pop'a savaş açtı" desc="Kim Jong-un, K-Pop'u genç Kuzey Korelilerin kıyafetlerini, saç stillerini, konuşmalarını, davranışlarını bozan kötü bir kanser olarak niteledi. Medya da bu kültürün kontrol edilmemesi halinde Kuzey Kore'nin parçalanacağı konusunda uyardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/11/iecrop/kim_jongun-shutterstock_16_9_1623406108.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kim-jong-un-k-popa-savas-acti-6480880/"]

[old_news_related_template title="Kore Pop milyarderi birkaç ayda servetini ikiye katladı" desc="BTS isimli ünlü Kore Pop grubunun arkasındaki ajansın sahibi Bang Si-hyuk, Justin Bieber ve Ariana Grande'nin şirketini satın almasının ardından servetini birkaç ay içinde ikiye katladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/13/iecrop/shutterstock_1581639373_16_9_1626161604.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/kore-pop-milyarderi-birkac-ayda-servetini-ikiye-katladi-6536235/"]