Geçen yıl sezonu 3,5 milyon tatilci ile kapatan turizm kenti Antalya, bu yıl 8 ayda 4,5 milyon turist ağırladı.

Sektör temsilcileri, İngiltere'nin eylül ayında Türkiye'yi kırmızıdan turuncu kategoriye alması halinde sezonun yıl sonuna kadar uzayacağını tahmin ediyor. Sezon sonunda en az 8 milyon tatilcinin ağırlanması bekleniyor.

'İNGİLTERE PAZARI SEZONU UZATIR'


Rusya, Ukrayna, Almanya ve Polonya liste başı ülkeler olurken, turizm sektörü temsilcileri pazar hareketliliğinden memnun.

Kurban Bayramı süresince iç piyasadan da beklediklerini alan sektör temsilcileri, 2021 yılı turizm sezonunun yıl sonuna kadar uzamasını bekliyor.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, yaptığı sezon değerlendirmesinde turizm çalışanlarının aşılanmasının ve güvenli turizm sertifikasının rakamları olumlu etkilediğini söyledi.

Sezondan ümitli olduklarını ve yüzlerinin güldüğünü de belirten Atmaca, "Sezon uzayacak gibi görünüyor. İngiltere pazarından eylül ayında bir müjde bekliyoruz. Türkiye'yi kırmızıdan turuncu kategoriye alırlarsa sezonun uzayacağı aşikar. İngilizler uzun zamandır tatile çıkmıyor ve bizim için önemli bir pazar. 2020 yılı rakamlarını geçtik. İyi bir kışa başlayacağımızı düşünüyorum. 2020'nin en az iki katını alacağız. Sezon yıl sonuna kadar uzar" dedi.

'ORTA DOĞU PAZARI HAREKETLİ'


Sektör çalışanlarının tamamına yakınının aşılandığını da kaydeden Atmaca, turistlerin mutlu şekilde ülkelerine döndüklerini söyledi.

Alınan önlemlerin iyi olduğunu ifade eden Ülkay Atmaca, "İnsanlar tatile çıkmak için yarıştılar. Dünyada birçok destinasyon kapalıyken Türkiye'de tatil yapılabiliyor. Açık ara Rusların liste başını götüreceğini görüyorum. Spor, sağlık, gastronomi gibi alanların turizmi de yapılıyor. Bu sene çok sayıda Orta Doğulu akını oldu. Bunun sebebi de direkt uçak seferlerinin olması" diye konuştu.

Sektör temsilcileri yıl sonu itibariyle kentin en az 8 milyon tatilci rakamına ulaşacağını tahmin ediyor. (DHA)

[old_news_related_template title="Merkez Bankası revizyonla dış borcu 25,7 milyar dolar azalttı" desc="Merkez Bankası birçok veride revizyona gitti. Kısa vadeli dış borç kalemi revizyonla 25,7 milyar dolar azaldı. İthalat borçlarındaki sert düşüş ve ihracat alacaklarındaki artış dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/19/iecrop/merkez_16_9_1629361560.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/merkez-bankasi-revizyonla-dis-boru-257-milyar-dolar-azaltti-6601649/"]

[old_news_related_template title="Bir tencere aşure bu yıl yüzde 40 daha pahalıya kaynayacak" desc="Tarımsal kuraklık ve yüksek üretim maliyetleri aşurelik malzeme fiyatlarını vurdu. Geçen yıla göre aşurelik buğday yüzde 30, kuruyemişler yüzde 40 daha pahalı. Esnaf, geçen yıl 100-150 TL'ye kaynayan bir tencere aşurenin bu yıl 200 TL'ye mal olacağını söylüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/19/iecrop/shutterstock_725967046_16_9_1629356417.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/bir-tencere-asure-bu-yil-yuzde-40-daha-pahaliya-kaynayacak-6601347/"]