İBB Meclisi’nin haziran ayı ikinci oturumu 2. Meclis Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde başladı.

Oturumda ilginç bir “baklava” atışması yaşandı. Oturum öncesinde meclis üyelerinin oturacağı bütün masalara 2 dilim baklava bulunan tabaklar dağıtıldı.

Oturum başlamadan CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin gruplarının masalarındaki baklavalar partilerin aldığı karar doğrultusunda toplatıldı.

AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu oturum başladığında konuyla ilgili bir açıklama yaparak, geçtiğimiz ay  “israf” olarak gündeme getirdiği ve çok tartışma yaratan İETT’nin aldığı 392 liralık baklava ilgili yaptığı konuşmayı hatırlattı.

“CHP’LİLER BAKLAVAYI YEMEMİŞ, CANLARI SAĞOLSUN”

Göksu “Geçtiğimiz ay mecliste konuşurken CHP Grup Sözcüsü arkadaşımız ‘biz o baklavadan yemedik, bize baklava ikram et’ dedi. Ben de kişisel olarak meclise baklava dağıttım. CHP’liler baklavayı yememiş, canları sağ olsun. Bu baklava helal ve bereketli bir baklavaydı. Keşke yemiş olsalardı. Hiçbir siyasi mülahazayı dikkate almadan tamamıyla meclisin muhabbeti üzerine dağıtılmış bir baklavaydı. Doğan bey çıkışta baklavanın masraflarını bana öder diye düşünüyorum” dedi.

AKP İstanbul Gençlik Kolları da geçtiğimiz günlerde, israf olarak niteledikleri 392 liralık baklava alımını protesto etmek için Saraçhane’deki İBB Başkanlık binasının karşısında baklava dağıtmıştı.

[old_news_related_template title="İBB Sözcüsü Ongun: Bir tepsi baklavaya 392 TL verdiğimiz için yolsuzlukla suçlandık" desc="AKP'lilerin İBB binası önünde 392 TL'ye baklava alındığını protesto etmesiyle ilgili sosyal medyadan açıklamada bulunan İBB Sözcüsü Ongun, 'Bugün İBB önünde birkaç AK Partili arkadaş, 392 liraya alınan bir tepsi baklava için İBB’yi yolsuzlukla suçlamıştır. Tweet bu kadar...' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/01/iecrop/murat-ongun-dha-1_16_9_1622584091.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ibb-sozcusu-ongun-bir-tepsi-baklavaya-392-tl-verdigimiz-icin-yolsuzlukla-suclandik-6463848/"]