Tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması için Türkiye'ye çağrı yapan büyükelçilerle ilgili kriz sürüyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törende tebrikleri kabul etti.

Törene Kavala'nın bırakılması çağrısında bulunan 10 büyükelçi davet edilmedi.

ABD, Almanya, Fransa ve Kanada’nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçisine törene davetli olmadıkları önceden tebliğ edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törende TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM başkanvekilleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bakanlar ve üst düzey bürokrasi, bayram tebriklerini Erdoğan'a iletti.

ABD Büyükelçisi David M. Satterfield, Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz, Fransa Büyükelçisi Herve Magro, Kanada Büyükelçisi Jamal Khokhar, Hollanda Büyükelçisi Merjanne de Kwaasteniet, İsveç Büyükelçisi Staffan Herrström, Norveç Büyükelçisi Erling Skjonsberg, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton, Finlandiya Büyükelçisi Ari Maki ve Danimarka Büyükelçisi Danny Annan tebrik törenine davet edilmedi.

[old_news_related_template title="Reuters: 10 büyükelçiyle ilgili karar kabine toplantısında alınabilir" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 ülkenin büyükelçisini 'istenmeyen adam' ilan etme talimatının ardından, Reuters'a konuşan diplomatik bir kaynak, kararın yarınki kabine toplantısında değerlendirileceğini ve tansiyonun düşürülmesinin mümkün olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/24/iecrop/erdo-iha-1_16_9_1590583161-880x495-1_16_9_1635081052.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/reuterstan-turkiye-iddiasi-erdogan-buyukelciler-konusunda-gerilimi-azaltacak-adimlar-atacak-6726461/"]