CHP İstanbul Milletvekilleri Sera Kadıgil, Mahmut Tanal ve  CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, araçlarıyla eski adıyla Boğaziçi Köprüsü olarak bilinen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne geldi.

Foto: SÖZCÜ


POLİS PANKARTI İNDİRMEYE ÇALIŞTI

Kadıgil, Tanal ve Başarır, otomobilden inerek, hızlıca dev “128 Milyar Dolar Nerede?” pankartını astı.  Bu sırada köprüde görevli polisler, CHP’li vekillerin yanına gelerek “128 milyar dolar nerede?” sorusunun yazılı olduğu pankartı indirmeye çalıştı. Müdahaleyi engelleyen CHP’li vekillerle polisler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Mahmut Tanal, yanına gelen polise  "Bu bir terör değil, suç unsuru olan bir şey de değil, bu demokratik bir tepki amacıyla bu pankartı astık buraya. Sizin açınızdan sizi sıkıntıya sokacak her hangi bir suç unsuru yok" dedi.

Bu sırada Müzakere Timi Grup Amiri, vekillerin yanına gelerek kamerayla görüntü alınmasını engellemeye çalıştı.

Foto: SÖZCÜ


“SİZİN İÇİN YAPTIK”

CHP'li Başarır ise görevlilere “Sizin için yaptık, geleceğimiz için” yaptık diye seslenirken, Tanal ise cebinden Anayasa kitapçığını çıkararak müdahalenin hukuki temellerden yoksun olduğuna dikkat çekti. Tanal, İstanbul Valiliği’nin herhangi bir yasaklama kararının olmadığının altını çizdi. CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de pankartın indirilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Foto: SÖZCÜ


"15 TEMMUZ BAĞIŞLARI NEREDE?"

Dev pankartı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden sarkıtan CHP’li 3 vekil ile pankartı indirmeye gelen polisler arasında renkli diyaloglar da yaşandı. Astıkları “128 milyar dolar nerede?” pankartını ancak kendilerinin toplayabileceğini belirten CHP’li vekiller, bir müddet asılı tuttukları pankartı topladı. Birlikte selfie çeken CHP’li vekiller, daha sonra alandan ayrıldı.

Foto: SÖZCÜ


CHP'li Başarır pankartın köprüye asılma anlarını Twitter hesabından canlı yayınlarken, Mahmut Tanal ise “Kıymetli Sera Kadıgil ve Ali Mahir Başarır vekillerimizle birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne dev ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartını astık.  Bu vesileyle ‘15 Temmuz şehit aileleri ve gaziler için toplanan bağışlar nerede?’ sorusunun da cevabını bekliyoruz” paylaşımını yaptı.

Foto: SÖZCÜ


"BU ÜLKEYE BU BAYRAM SABAHI VERİLEBİLECEK EN İYİ HEDİYE BUYDU"

Başarır daha sonra konuyla ilgili bir video paylaşarak köprüye neden pankartı astıklarını açıkladı. Başarır," Afişi astıktan sonra polis memurları geldi, 'neden yapıyorsunuz?' dedi. Şunu söyledik, 'sizin için, sizin çocuklarınız için, sizin torunlarınız için, 84 milyon için yaptık' dedik. Tüm milletvekili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Belki de bu ülkeye bu bayram sabahı verilebilecek en iyi hediye buydu" dedi.

Foto: SÖZCÜ